test

Zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 7,5 tona od 17 do 22 časa tokom ljetnje turističke sezone

Standard

27/06/2022

13:36

Od 1. jula do 1. septembra 2022. godine privremeno se zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Saobraćaj se za ovu vrstu vozila zabranjuje svakog dana u vremenskom periodu od 17:00 do 22:00 časova na djelovima magistralnih puteva:

M-2, Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto-put),

M-2, Podgorica – Sotonići – Petrovac,

M-2 i M-2.4, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin,

M-2.3, Podgorica – Cetinje – Budva.

Dakle, usljed očekivane pojačane frekvencije saobraćaja u narednom periodu na pojedinim putnim pravcima u Crnoj Gori i postojanja mogućnosti za njegovim otežanim odvijanjem, u cilju stvaranja neophodnih preduslova za nesmetan promet i saobraćaj ljudi, vozila i roba, zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, u periodu od 1. jula do 1. septembra 2022. godine na pomenutim djelovima magistralnih puteva.

Ova odredba se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Takođe, zabrana saobraćaja teretnih vozila na dionici iz tačke 2 ne odnosi se ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu mag.puta M-2 od graničnog prelaza Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Izvor (naslovna fotografija):

Uprava policije

Ostavite komentar

Komentari (0)