Izvor: RTCG

Zbog naplate putarine gužve na rampama auto-puta

Naplata putarine na auto-putu
Zbog naplate putarine gužve na rampama auto-puta

Auto-put

Iako su ga mnogi proglasili najskupljim auto-putem, ne samo po izgradnji već i putarini vozači ne žale 3,5 eura.

Da je tako potvrđuju i podaci Monteputa. Ipak, duplo više je vozača iskoristilo priliku da vozi auto-putem besplatno. Više se putuje ka Podgorici nego prema Kolašinu.

“Na dan otvaranja auto-puta 14. jula prošlo je oko 18 hiljada vozila, juče 7.613. Ali prvog dana bio je praznik, bilo je besplatno. Priblizan je broj auta i iz pravca Kolašina i iz Podgorice, tu je oko 500 vozila razlike više iz pravca Kolašina ka moru. Isto je i sa kamionima, imali smo 275 kamiona iz pravca Mateševa a 100 iz pravca Podgorice. Više kamiona ide ka centru”, kazala je direktorica sektora finansija u Monteputu Saša Klikovac.

To je zato što je računica vozača kamiona drugačija. Osim 17 eura za putarinu, veliki uspon podrazumijeva i veću potrošnju goriva.

I dok auto-put većina bira kako bi uštedjela vrijeme, jučerašnja, ali i današnja gužva na naplatnim rampama izazivala je nervozu. Iz Monteputa objašnjavaju da je razlog tome procedura naplate.

“Ako smo uveli naplatu znači da se mora obraditi račun, vratiti kusur, dok bankovna kartica odradi obradu, 10 sekundi nam je prosječno vrijeme za obradu naplate”, dodala je Klikovac.

A naplata od juče pokazuje da bi takav trend mogao da premaši sve projekcije.

“Mi smo planirali oko 4,4 miliona finansijskim planom, ako je suditi po prvom danu mi očekujemo prihod od oko 5,5 miliona”, dodala je Klikovac.

I dok se sumiraju prvi utisci, vozači putničkih automobila zadovoljni prolaze rampe crnogorskog auto-puta. Za razliku od njih, vozači kamiona mogu da biraju – kraći ili isplativiji put.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Klikovac: Tokom proteklih 16 godina Crna Gora u političkom, ekonomskom i društvenom smislu išla pravim putem

Počela naplata putarine na autoputu, tokom besplatnog perioda prošlo oko 91 hiljada vozila

Klikovac: Apelujemo na vozače da provjere svoja vozila prije polaska na auto-put

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Stefanović: Poginuli svi članovi posade ukrajinskog aviona, prenosio naoružanje za Bangladeš

Temeljni udar na državu

ANALIZA: Hrvati dionicu plaćali 20 miliona po kilometru bez ijednog tunela

DPS: Slučaj osobe koja živi u SAD a prima platu kao zaposlena u školi u Tuzima, još jedan primjer zloupotrebe od strane “eksperta” iz Albanske alternative