Bar: Opština dodijelila 79.500 eura sportskim organizacijama, za četiri godine uloženo oko dva miliona

sidebar_right
Bar: Opština dodijelila 79.500 eura sportskim organizacijama, za četiri godine uloženo oko dva miliona

Foto: Opština Bar

Sredstva su dodijeljena za 27 klubova koji imaju takmičarski proces kao i za tri sportsko rekreativna društva među kojima su i društvo osoba sa invaliditetom, kao i za jedno školsko sportsko društvo, čime su podržani svi segmenti sporta u Baru.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas predstavnike sportskih organizacija koje su dobile sredstva. On je tom prilikom poručio da je Bar jedna od rijetkih lokalnih uprava koja već godinama u kontinuitetu realizuje aktivnosti finansijske podrške radu sportskih kolektiva.

Raičević je kazao da rad i rezultati sportskih klubova potvrđuju da Bar jeste grad sporta i grad šampiona, a ono što se realizovalo u proteklom četvorogdišnjem periodu potvrda je jasnog opredjeljenja Opštine da podržava sport, njeguje zdrave stilove života i razvija sportsku infrastrukturu.

“Svim sportskim kolektivima u ovom periodu pomogli smo sa oko d28 miliona eura kroz direktnu pomoć, a kroz infrastrukturne radove na poboljšanju sportske infrastrukture i mnogo više, uz podršku nacionalnih sportskih udruženja COK-a, Fudbalskog, odbojkaškog saveza.” kazao je on.

“Iako period za nama nije bio nimalo lak usljed globalne pandemije i krize, barski sportisti postigli su sjajne rezultate i bili najbolji reprezenti našeg grada i države na što smo ponosni”, rekao je Raičević i poručio da su kroz svoje aktivnosti animirali veliki broj mladih ljudi koje su usmjerili na sport.

Predsjednik Opštine najavio je da će u narednih desetak dana biti instalirana i prva teretana na otvorenom u Baru u popularnim “Šumicama”, te da će nastaviti slične projekte i na drugim lokacijama u gradu ukoliko bude postojalo interesovanje sportista.

On je sa predstavnicima sportskih organizacija razgovarao i o drugim izazovima koje imaju u Baru kako bi na najbolji način i u narednom periodu Opština Bar nastavila ulaganja u sport i pomogla sportskim kolektivima u daljem razvoju i popularizaciji sportskih aktivnosti.

Sportski radnici iskazali su posebnu zahvalnost lokalnoj upravi na doprinosu koji daje barskom sportu i stalnim ulaganjima u sve sportske klubove sa željom da se saradnja u narednom periodu još više produbi. Posebnu plaketu i zahvalnicu predsjedniku Opštine u ime osvajača duple krune ove sezone, Odbojkaškog kluba “Galeb” Bar, uručio je Rajko Tijanić, ističući naročit doprinos lokalne uprave radu i rezultatima ovog kluba .

Pravo učešća na konkursu su imali sportski klubovi koji su registrovani na teritoriji opštine Bar, nakon godine dana od dana osnivanja kluba, a takmiče se u sportu koji je regulisan jedinstvenim sistemom takmičenja u okviru nadležnog nacionalnog saveza, kao i sportsko rekreativna društva, sportske organizacije lica sa invaliditetom, školska i studentska sportska društva sa teritorije Opštine Bar. Sredstva su dodijeljena za sve oblasti sporta koje su aktivne u Baru, fudbal, košarka, karate, odbojka, atletika, džijudžica, jedriličarstvo, džudo, boks, kikboks, šah, sportski ribolov, automoto sport.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

MPNKS: U jednoj grani sporta ne mogu postojati dva Judo saveza

Begović: Formiranje Komisije za antidoping prije datog roka

Raičević ministru Mitroviću: Vaš nivo nepoštovanja nije u barskom maniru

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Šahmanović: Spreman set mjera za uštedu energije, Vlada što prije da ga usvoji

Janjušević poslat u istražni zatvor

Marović i Keljmendi još pod američkim sankcijama

Konjević: Abazović je dobio jasnu poruku šta smije, a šta ne smije da uradi