Đukanović: Bar je oduvijek simbol slobodarske i građanske Crne Gore

Bar je oduvijek simbol slobodarske i građanske Crne Gore i njenog milenijumskog opstajanja - poručio je predsjednik Crne Gore čestitajući 24. novembar - Dan ove primorske opštine.
Đukanović: Bar je oduvijek simbol slobodarske i građanske Crne Gore

Milo Đukanović

On je, u čestitki predsjedniku Dušanu Raičeviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Božović, odbornicima i svim građanima Bara, naveo da su “nasljeđe Tuđemila, duboko utkano u crnogorsku nezavisnost, doprinos barskih rodoljuba oslobodilačkoj borbi i antifašizmu, koji ovim praznikom obilježavamo, kao i viševjekovna tradicija suživota i tolerancije temelj evropskog i građanskog karaktera savremene crnogorske države”.

Zahvaljujući domaćinskom odnosu lokalne uprave u Baru, koja u kontinuitetu na kvalietan način sprovodi politike razvoja opštine, valorizuju se njegove ogromne komparativne prednosti kao primorskog i lučkog centra, saobraćajnog čvorišta regionalnog i šireg značaja, rastuće turističke destinacije sa zaleđem do Skadarskog jezera. Rezultat takvog rada je i značajno investiciono interesovanje za buduće projekte u opštini Bar – istakao je Đukanović.

Odgovornim odnosom na državnom i lokalnom nivou i mudrim izborom renomiranih investitora će se, prema njegovim riječima, obezbijediti dalji održivi razvoj Bara, “čiji će benefiti služiti prevashodno dobru njegovih građana i ekonomskom snaženju Crne Gore”

Sinergija ostvarenja dinamičnog napretka i očuvanja vrijednosti multikulturalnog i multikonfesionalnog društva, na primjeru Bara, putokaz je za sve one koji Crnu Goru danas, nažalost, ne vide kroz vizuru moderne građanske države. U uvjerenju da će Bar i nadalje doprinositi ukupnom društvenom napretku i razvoju naše države, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave – poručio je Đukanović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Đukanović: Potpisaću ponovo izglasane zakone, ne i opoziv ambasadora

Đukanović: Ideja velikosrpskog nacionalizma nije sahranjena, realno je očekivati promjenu Vlade (VIDEO)

Đukanović: Nema ni minimalnog pomaka u evroatlantskoj agendi Crne Gore

Raičević: BFC sertifikat učiniće Bar konkurentnijom i poželjnom destinacijom za biznis i ulaganja

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Fatalna Džeki i AFERA O KOJOJ SE MALO ZNA: Odvojila ga od žene i 11-oro djece da bi bio sa njom

Šeki Radončić tvrdi: Rešetnjikov priznao da su Rusi planirali ubistvo Đukanovića

Zašto muškarac odbija da vodi ljubav?

Bojanić predstavlja Izvještaj o poslovanju privrednih društava