DPS Herceg Novi: Hitnoj u Herceg Novom potrebna hitna pomoć

Zdravstvena zaštita građana mora biti prioritet svake ozbiljne vlasti,a u Herceg Novom pitanje statusa bolnice Meljine i potreba za njenim uslugama građanima i gostima Herceg Novog sa pravom zaokupira pažnju, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.
DPS Herceg Novi: Hitnoj u Herceg Novom potrebna hitna pomoć

DPS

Kako kažu, dok primarna zdravstvena zaštita preko Doma zdravlja i ambulanti u većim mjesnim zajednicama čini odgovarajući napor da obezbijedi kvalitet potreba korisnika, to se ne može reći za Hitnu medicinsku pomoć.

”Dok Hitna pomoć nije bila centralizovana na nivou države, Herceg Novi se mogao pohvaliti kvalitetnom Hitnom pomoći. Danas, nažalost, to ne možemo reći. Ljekari u Hitnoj pomoći rade u smjenama i po 48 sati, nema ih dovoljno pa često u noćnoj smjeni ostaje samo jedan čime se dovodi u rizik zdravlje pacijenata bilo da je potrebna intervencija na terenu, bilo da neko zatraži pomoć u prostorijama Hitne pomoći. Medicinski tehničari u Hitnoj pomoći Herceg Novi su na ivici izdrživosti zbog iscrpljujućih smjena i nedovoljnog broja”, navode u saopštenju.

Posebna je tema, kako kažu, vozni park sa kojim raspolaže Hitna pomoć u Herceg Novom.

”Često se svodi na jedno vozilo koje je na ivici ispravnosti, pa u slučaju potrebe, njegovo odsustvo onemogućava bilo kakvu terensku intervenciju osoblja. Da čitava priča o Hitnoj pomoći u Herceg Novom, prema informacijama sa kojima raspolažemo, bude još dramatičnija, potrudili su se vozači. Tako umjesto vozača zaposlenog u Hitnoj pomoći koji odlaskom na bolovanje sebi omogućava dodatnu zaradu, uz dobru volju Doma zdravlja angažuju se njihovi vozači”, navode iz lokalnog odbora DPS-a.

Zaključuju da hitna pomoć u Herceg Novom zaslužuje posebnu pažnju odgovornih u lokalnoj samoupravi.

”U nepokolebljivom i neposrednom nastupu prema rukovodstvu Hitne pomoći Crne Gore treba obezbijediti kvalitetan rad ove službe koja će stvarno pružati sigurnu zdravstvenu zaštitu građanima i gostima Herceg Novog kad im je njihova pomoć potrebna”, navedeno je u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Otvoren rekonstruisani centralni objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

FOTO: U Tuzima otvorena jedinica hitne pomoći

PANDEMIJA U HERCEG NOVOM OMELA PRETHODNE TURISTIČKE SEZONE, Opština za Standard: Svjetla se vratila na novske pozornice, obezbijedili smo podršku građanima i privredi

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

POČELA SJEDNICA VLADE: Zbog TU i inicijative za pad Vlade Konjević nije na sjednici

FOTO I VIDEO: Građani ispred Vile “Gorica”, policija”maricom” spriječila slikanje

Šahmanović za STANDARD o imenovanju u SMATSA Nadzornom odboru: Reakcija Radunovića pokazatelj da kao društvo nismo sazreli za demokratiju

Porfirije sletio u policijski kamp helikopterom MUP-a Srbije, iz Vile Gorica otišao u Dajbabe