Golubovci bogatiji za još jedno dječije igralište

U Opštini u okviru Glavnog grada Golubovci završena je izgradnja još jednog dječijeg igrališta, u naselju Botun, koje obuhvata površinu od 670 metara kvadratnih, saopšteno je iz Glavnog grada.
Golubovci bogatiji za još jedno dječije igralište

Foto: Glavni grad

“Proteklih par sedmica, intenzivno se radilo na uređenju i uljepšavanju prostora za najmlađe mještane Botuna, a opština Golubovci je, u skladu sa zakonskom procedurom, za izvođača radova odabrala firmu D.O.O. „Đurići“ iz Nikšića. Osim toga, učešće u jednom dijelu radova na izgradnji igrališta uzela je i Agencija za stanovanje d.o.o., Zelenilo d.o.o. i Komunalne usluge d.o.o. Podgorica”, naveli su u saopštenju.

Ističu da su u sastavu novoizgrađenog igrališta postavljeni razni rekviziti za igru, na bezbjednoj gumenoj podlozi od tartana, a u sastavu istog nalazi se tobogan sa kulom, ljuljaška sa dva sjedišta, klackalica, dvije njihalice na opruzi, a osim navedenog, u okviru igrališta je postavljen i sto za stoni tenis.

“Vrijednost ovog projekta je oko 27.300.00 eura, a u planu je, da se i u narednom periodu nastavi sa aktivnostima uređenja životnog prostora”, dodaju u saopštenju.

Kako su saopštili iz opštine, ova površina oplemenjena je četinarskim i zimzelenim drvećem, postavljena je ograda, kao i parkovski mobilijar, kako bi ovaj prostor, u potpunosti bio funkcionalan i pristupačan za sve posjetioce.

“Nastojimo da u svakom dijelu naše opštine bude po jedno dječije igralište, a cilj nam je da kroz ove vrste aktivnosti, omogućimo najmlađima da imaju svoj kutak za druženje, igru i zabavu”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Postavljeno novo dječje igralište u Centralnom vrtiću Prijestonice

Vuković: U protekle tri godine uloženo 7,7 miliona eura u razvoj Zabjela i Ljubovića

Nova dječija igrališta u Ulici Mitra Bakića i u Maslinama

Obnovljen košarkaški teren sa dječijim igralištem u Makedonskom naselju u Baru

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Joković: U petak će se na Vladi glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa jedinom kanonskom crkvom u Crnoj Gori – SPC

STANDARD ISTRAŽUJE: Cijene izvora za grijanje probile crvenu liniju – da li se isplati plaćati više od 300 eura za tonu PELETA

Đukanović o Temeljnom ugovoru: DPS je već saopštio negativan stav prema ovoj verziji, Vlada da donese odluku u državnom interesu

PRITISAK ZAPADA: Hrebickova – „Otvoreni Balkan“ i ugovor sa SPC nijesu prioriteti Crne Gore na putu ka EU