Grupa građana Cetinja 9. maja će podići zastavu crnogorske slobode na Belvederu

Grupa građana Cetinja će, povodom Dana Evrope, 9. maja u 19 sati na Belvederu podignuti zastavu crnogorske slobode.
Grupa građana Cetinja 9. maja će podići zastavu crnogorske slobode na Belvederu

Ako u proevropskoj Vladi nema mjesta za one koji su Crnu Goru uveli u NATO i doveli do praga EU – za DPS, SD, SDP, te ako će partije manjinskih naroda u njoj biti samo dekor, onda su te partije dužne obustaviti dalje pregovore

”U susret Danu Evrope mi, crnogorski građani, baštinici slobodarske tradicije i evropskih vrijednosti, mi što smo tu tradiciju i te vrijednosti na cetinjskim barikadama 4. i 5. septembra 2021. godine branili od prosrpskih i proruskih marioneta koje su došle s namjerom da ponize Cetinje kao simbol suverene, slobodarske, evropske i građanske Crne Gore – pozivamo vas da 9. maja u 19 sati na Belvederu dignemo visoko zastavu crnogorske slobode”, saopštila je grupa građana.

Podsjećaju da su 4. i 5. septembra branili čast Crne Gore, ni sabljom ni handžarom, već golima prsima.

”Branili smo je od stranih okupatora i domaćih izdajnika koji su nam poručivali da Crna Gora više neće slaviti 9. maj – Dan Evrope. Abazović-Krivokapićeva vlast je tada omogućila naoružanim kriminalcima i pripadnicima tuđih službi bezbjednosti nesmetani boravak u Cetinjskome manastiru, a policiji koja je vršila neviđenu torturu nad mirnim građanima, nad ženama i nejači, podijelila nagrade i odlikovanja za teror nad nama. Sad otpaci te iste vlasti prave spiskove za hapšenje ljudi čija je jedina krivica što vole svoju zemlju, što njenu budućnost vide u Evropi a ne u raljama Putinove Rusije – kako to želi nedostojni i nasilno ustoličeni tzv. mitropolit Joanikije Drugi koji za Crnu Goru priziva ukrajinski scenario”, navedeno je u saopštenju.

Grupa građana Cetinja pozvala je na okupljanje u ponedjeljak, 9. maja u 18 sati na Balšića pazaru, odakle su, podsjećaju, krenuli i 4. septembra,  kako bi iznijeli crnogorsku slobodarsku zastavu i podigli je u 19 sati na belvederski jarbol. Time bi, kako su rekli, potvrdili na Dan Evrope da smo dostojni naših predaka “koji su krvarili za slobodnu Evropu i Crnu Goru kao njen dio”.

” Pokupimo se da pokažemo da nas ima mnogo više no na njihovim spiskovima. Pa neka dođu da nas hapse! Mi od naše građanske borbe nećemo odustati! Poručujemo policiji da drži distancu kao što ju je 4. i 5. septembra u odnosu na nas držala. Mi nijesmo prijetnja za državu. Mi smo njene vjerne šćeri i sinovi. Zato pozivamo požmirepe, tuđe marionete, domaće izdajnike i one što su se ogradili od nas – neka śede doma jer im na Belvederu nije mjesto! Vidimo se 9. maja u 18 sati na Balšića pazaru! Živjela slobodna i evropska Crna Gora”, poručila je grupa građana Cetinja.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

CEDIS: Gdje će biti isključenja struje u ponedjeljak i utorak

Gdje u ponedjeljak i utorak neće biti struje

Ovo su mjesta u kojima od nedelje do utorka neće biti struje, zbog radova na mreži

Gdje neće biti struje u ponedjeljak i utorak

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

TRIFUNOVIĆ: Crnogorska policija mora da se uozbilji

DPS, URA, SNP, SDP i BS zatražili odlaganje lokalnih izbora za 30. oktobar, dostavljen predlog

FOTO: Veliki požar na auto-otpadu u Tuzima, čuju se i eksplozije, sumnja se da ima i opasnog otpada

Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je napao Aligrudića metalnom šipkom