Kovačević: Opština Nikšić donirala 11.000 eura za rekonstrukciju Specijalne bolnice za plućne bolesti

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević primio je zahvalnicu od direktora Specijalne bolnice za plućne bolesti 'Dr Jovan Bulajić' u Brezoviku Predraga Pejovića za veoma značajnu donaciju toj zdravstvenoj ustanovi.
Kovačević: Opština Nikšić donirala 11.000 eura za rekonstrukciju Specijalne bolnice za plućne bolesti

Kovačević se, kako je saopšteno, zahvalio na priznanju i istakao da mu je zdravlje građana na prvom mjestu.

„Lokalna uprava se od prvog dana svog mandata odgovorno odnosi prema građanima. Brigu o njima pokazujemo i ovom donacijom, čija je vrijednost 11.000 evra, a koja će sigurno Specijalnoj bolnici za plućne bolesti omogućiti da pruži bolju zdravstvenu zaštitu svima onima kojima je neophodna“, poručio je Kovačević.

Prilikom uručivanja zahvalnice, kako se navodi, Pejović je istakao da mu je zadovoljstvo što danas “Nikšić ima takvog predsjednika kao što je Kovačević, koji, pomažući svima, ne zaboravlja ni zdravstvo”.

Pejović je podsjetio da je u okviru Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku u narednom periodu planirana realizacija dva projekta: Projekat rekonstrukcije i adaptacije Mikrobiološke laboratorije, kao i Projekat rekonstrukcije i adaptacije Prijemno-ambulantnog i dijagnostičkog paviljona.

„Opština Nikšić preko svoje Agencija za projektovanje i planiranje podržala je ova dva značajna projekta iznosom od 11.000 evra. Za Projekat rekonstrukcije Mikrobiološke laboratorije, koji se realizuje preko Ministarstva zdravlja Crne Gore i SZO, a u sklopu IPA projekta, izdvojeno je 4.000 eura, dok je za Projekat rekonstrukcije i adaptacije Prijemno-ambulantnog i dijagnostičkog paviljona Opština Nikšić donirala 7.000 eura. Projekat za rekonstrukciju i adaptaciju Mikrobiološke laboratorije podrazumijeva kompletnu adaptaciju postojećeg prostora, kao i adekvatno opremanje radnog prostora. A kompletnom adaptacijom Prijemno-ambulantnog i dijagnostičkog paviljona stvoriće se uslovi za kvalitetnije pružanje usluga i veći komfor pacijenata, a samim tim i bolji uslovi rada zaposlenih“, zaključio je Pejović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Proglas SUBNOR-a i antifašista Crne Gore: Sačuvajmo uspomenu na prolivenu krv, smrt fašizmu, sloboda narodu

Pejović: Na EXPO izložbi očekujemo pola miliona posjetilaca

Kovačević: Rezultati koje smo postigli mjerljivi i vidljivi

Na Expo 2020 Dubai preko 20 miliona posjetilaca, Crna Gora domaćin okruglog stola o ekološkoj tranziciji

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

VUJOVIĆ ZA STANDARD: Vlasti je potrebna anestezirana masa, hipnotisana rijalitijima, koja nema veće želje od života od pakle cigara i dvije limenke piva

BARANIN koji hoće da govori o 11 likvidacija, samoinicijativno se pojavio u SDT-u: Novović mu obećao da će ga neko uskoro pozvati?

Konjević: Abazović na sastanku o Otvorenom Balkanu ne smije preuzeti bilo kakve obaveze u ime države

FOTO: Koliko je visok Vladimir Putin?