Izvor: Pobjeda,

Nikšić: Podrška poljoprivrednicima od 636.000 eura

NIKŠIĆ – Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović organizovao je juče sastanak s poljoprivrednim proizvođačima i predstavio planirane mjere podrške u okviru lokalnog budžeta za narednu godinu.
Nikšić: Podrška poljoprivrednicima od 636.000 eura

Nikšić,

Najavljeno je da će Agrobudžet Opštine Nikšić biti 636.000 eura, a poljoprivrednici su, u neposrednom dijalogu, imali priliku da saopšte s kojim se problemima susrijeću, koja im infrastruktura fali, šta im sve treba za sigurnost na tržištu.

Najavljen je nastavak dalje komunikacije koji će se realizovati neposredno na terenu, kako bi se svi ti problemi brže i efikasnije rješavali. Iskazana je puna podrška za namjeru Opštine Nikšić da se u 2021. godini, do kraja realizuje predstavljeni opštinski Agrobudžet.

Predsjednik Simović je podsjetio da je uvijek sa posebnim zadovoljstvom razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima, poštujući njihov pošten i mukotrpan rad, a naglasio je da donošenje ovih mjera, prije svega, ima za cilj povećanje dohotka proizvođača, podizanje kapaciteta poljoprivredne proizvodnje, kvaliteta proizvoda, kao i njihovu konkurentnost na tržištu.

Budžet Opštine Nikšić za 2021. godinu sadržaće četiri vida podrške poljoprivrednim proizvođačima.

Proizvođači mlijeka dobijaće premiju od po tri centa za svaki litar otkupljenog mlijeka u skladu sa pravilima iz Agrobudžeta, a biće podržano osiguranje poljoprivrednih gazdinstava koja podrazumijeva plaćanje 30 odsto polise osiguranja uz 50 odsto koje obezbjeđuje Vlada Crne Gore. Subvencije će imati i Nikšićani koji se bave biljnom proizvodnjom, tako što će lokalna uprava izdvajati 50 eura po hektaru, uz četiri puta veći izbnos koji se obezbijeđuje iz državnog Agrobudžeta, a svi poljoprivrednici imaće podršku i u prevazilaženju posledica iz ekonomske krize izazvane epidemijom COVID 19, a odnosi se na oslobađanje plaćanja poreza na nepokretnost-poljoprivredno zemljište za 2021. godinu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PROTEST ŽENA ISPRED SKUPŠTINE CG: Ne želimo vladu koja ne priznaje svoju zastavu, himnu i zemlju

Bojanić objavio fotografiju kandidata iz Bijelog salona: Podrška za Zdravka Krivokapića

Hrvatska na granicama uvela nove mjere: Ovako će Crnogorci putovati

Đukanović o ekspozeu Krivokapića: Izlaganje obilovalo kontradiktornostima, ovo nisu prvi demokratski izbori