Izvor: onogošt

Nikšić: Uz asistenciju policije iseljen sedamdesetogodišnji Vaso Terić

Sedamdesetogodišnji Vaso Terić iseljen je danas iz privremenog objekta u naselju Rastoci. Javna izvršiteljka Maja Ajković sprovela je sudsku odluku uz asistenciju policije.
Nikšić: Uz asistenciju policije iseljen sedamdesetogodišnji Vaso Terić

onogost.me

Iseljenje danas nijesu uspjele da spriječe Vasove komšije.

On se u trenutku kad je došla javna izvršiteljka nalazio kod komšije.

“Ja sad nemam kud. Ja sam ostao na ulici, tu nek izbace stvari. Neka izbace stvari vani, ja ću tu biti”, kazao je Terić nakon iseljenja.

Terić je bivši radnik firme Prvoborca, koji je baraku naselio kad je firma devedesetih otišla u stečaj, a on ostao bez primanja.

“Prije 30 godina ostao sam bez posla, bez primanja, nijesam imao 15 godina radnog staža, pa ni to minimalno primanje nijesam dobio. Sad da me neko izbaci na ulicu… Ja jesam bespravno tu, ali sve od nužde”, kazao je Terić.

Terićeva komšinica, Dragana Davidović, kazala je da je sinoć par ljudi iz grada skupilo novac da se Vasu plati advokatica i podnese kontratužba.

“Da mu iz Sab sekjuritija isplate sav novac koji je čovjek ovdje uložio. Advokatica je već tužbu predala”, rekla je Davidović.

Ona je kazala da je izvršiteljka jutros u 8.40h dovela kordon policije i da nije htjela da ih sasluša, “i nikog od 11 stanara nije uvela u kuću, već je sama popisivala stvari”.

“Pozivamo nadležne institucije da pomognu čovjeku koji pet sati sjedi ovdje na pločniku, jer svih nas 11 ovdje sleduje ista sudbina”, kazala je Davidović.

Zahtjevi za iseljenje stigli su na adresu 11 porodica, uglavnom bivših radnika Prvoborca, koji su devedesetih godina naselili privremene objekte u naselju Rastoci.

Kažu da tada nijesu ništa potpisivali i da su uselili sami na osnovu usmenog dogovora sa menadžmentom tadašnje firme.

Firma je otišla u stečaj, a osnovan je novi Prvoborac, koji je na osnovu prava na korišćenje 2020. godine stekao pravo svojine nad zemljištem u Rastocima.

Ubrzo nakon toga, zemljište je prodao firmi Sab sekjuriti, koja je prošle godine sklopila kupoprodajni predugovor sa firmom Agrologistika.

Javna izvršiteljka Maja Ajković juče je odgodila iseljenje za danas, koje je, iako je bilo zakazano jutros u 10 sati, počelo prije devet sati. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ovo su mjesta u kojima od nedelje do utorka neće biti struje, zbog radova na mreži

Gdje u ponedjeljak i utorak neće biti struje

Gdje neće biti struje u ponedjeljak i utorak

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DRI: Predsjednik Ustavnog suda sam sebi potpisivao rješenja o prekovremenom radu

Zeković: Interventnim jedinicama policije naređen dolazak u Podgoricu zbog potpisivanja tzv. temeljnog ugovora

NIKOLIĆ: Inicijativa za smjenu Vlade nakon potpisivanja ugovora sa SPC

Kabinet Abazovića odbacio sve primjedbe na ugovor sa SPC: Hvala na sugestijama, vrijeme da se posvetimo životnim temama