Njegoševa ulica dobija još sedam sadnica platana

Radovi na rekonstrukciji Njegoševe ulice, vrijednosti 846.754,53 eura, ušli su u završnu fazu. Osim radova na postavljanju kamenih ivičnjaka i ploča na trotoarima, slijede i radovi na dopunjavanju postojećeg drvoreda u pomenutoj ulici, saopšteno je iz Glavnog grada.
Njegoševa ulica dobija još sedam sadnica platana

Foto: Glavni grad

Prije početka izvođenja radova, ispitan je kvalitet postojećeg biljnog fonda i utvrđeno da je drveće u Njegoševoj ulici ograničenog kvaliteta i da u narednom periodu treba posvetiti posebnu pažnju njegovoj njezi, na čemu će se posebno raditi.

Foto: Glavni grad
Foto: Glavni grad

“Osim toga, projektom je predviđena sadnja novih sadnica platana, koje je omiljeno drvo u urbanim sredinama, a kojima se Podgorica posebno ponosi. Imajući u vidu da mnogi bulevari svjetskih metropola duguju dio svog šarma ovom prelijepom drveću, ono će krasiti i rekonstruisanu Njegoševu ulicu2, navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je, osim sedam novih platana, planirano i zadržavanje svih ostalih postojećih u Njegosevoj ulici.

“U toku izvođenja radova, moralo je biti uklonjeno jedno stablo na uglu Bulevara Ivana Crnojevića i Njegoševe ulice, jer je kod istog utvrđeno oboljenje poznatije kao rak kore, kao i jedno stablo na uglu ulica Njegoševe i Hercegovačke, koje je bilo nefunkcionalno, odnosno sklono padu”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

POD SVJETLIMA PODGORICE: Grad 80 odsto osvijetljen savremenom LED rasvjetom, Komunalne usluge fokus stavljaju na ruralna područja

AMSCG: Oprez, putevi mokri i klizavi

Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana, na pojedinim dionicama zastoji zbog radova

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pronađena šesnaestogodišnja A.G. iz Mojkovca

PRIORITETI EPCG: Zaposlili preko 300 radnika, a ugradili samo jedan panel nakon osam mjeseci

U Podgorici najtoplija noć u posljednjih 73 godine

Protest ispred Vlade: Vlada umjesto mitomanije da ponudi evropski put Crnoj Gori