Nova rampa za OSI na plaži ispod Titove vile

Nova rampa za osobe sa invaliditetom postavljena je u Igalu, na plaži ispod Titove vile. Radi se o montažnoj rampi od nerđajućeg čelika, koja će olakšati silazak u more licima slabije pokretljivosti.
Nova rampa za OSI na plaži ispod Titove vile

Rampa je postavljena u saradnji Opštine Herceg Novi, Agencije za izgradnju i razvoj grada i NVO „Nova šansa u Novom“, a projekat postavljanja novih spustnih rampi ove nevladine organizacije podržalo je i Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Sekretar za lokalnu samoupravu, Željko Bajčeta istakao je zadovoljstvo ostvarenom saradnjom i činjenicom da su prethodno dogovorene aktivnosti realizovane na jednoj od najfrekventnijih lokacija, u neposrednoj blizini Instituta „Dr Simo Milošević“. Dodao je i da je trenutno u pripremi projektna dokumentacija za izgradnju trajne rampe na lokaciji u Meljinama.

On je ovom prilikom podsjetio da je Opština Herceg Novi budžetom za ovu godinu opredijelila 30 hiljada eura za poboljšanje kvaliteta života lica sa invaliditetom, od čega će značajna sredstva biti izdvojena za izgradnju rampi.

Prema riječima Vesne Odalović iz NVO „Nova šansa u Novom“, prethodna rampa je bila potpuno bez funkcije, dok je nova urađena po svim standardima kako bi osobe sa invaliditetom konačno imale prilagođen pristup moru bez pomoći asistenta.

Već je urađeno idejno rješenje trajne rampe u Meljinama, a nakon završetka određenih procedura u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom uslijediće glavni projekat, a potom i izvođenje radova, najavio je Ranko Kovačević iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Istraživanje: Slabi povjerenje u institucije, od NVO se očekuje da budu kritičari vlasti

Obezbijeđen veći iznos sredstava za podršku projektima nevladinim organizacijama

Grupa NVO najoštrije osudila govor mržnje Vučurovića, Božović i Bajčetić

Poziv Abazoviću, Adžiću i Brđaninu na memorijalno okupljanje povodom 30 godina od deportacije izbjeglica

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DRAMA U BARU: Janković uspio da pobjegne policiji tokom pretresa, jedan inspektor zapucao

Drecun za Standard: Zima će biti oštra, nekome kao žilet, nekome kao nož, a malom broju srećnih dobitnika, kao lopta

Zbog pašenoga Bata Carevića Budva bez načelnika policije godinu dana: Terzića za šefa predložio ministar Adžić

Francuska ministarka optužena za silovanje