Odlična turistička posjećenost Podgorice: Avgust u znaku manifestacije Ajmo na Moraču

Tradicionalna manifestacija Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice „Ajmo na Moraču“ biće organizovana svakog petka, tokom avgusta na dvije gradske plaže, izjavila je PR Turističke organizacije Podgorica Nina Pajović Odžić.
Odlična turistička posjećenost Podgorice: Avgust u znaku manifestacije Ajmo na Moraču

Sastavci plaža Labud

5. avgust Tina Džankić i DJ JoCo, od 19 sati

12. avgust Plesno veče – Plesna škola Sonrisa Podgorica, od 19 sati DJ JoCo, od 21 sat

19. avgust Nenad Knežević Knez, od 21 sat DJ JoCo, od 19 sati

26. avgust Slikamo Podgoricu i hor Zvjezdice, od 19 sati DJ JoCo, od 21 sat

,,Sugrađani i posjetioci Podgorice, biće u prilici da uživaju u predivnom ambijentu na obali Morače, uz sjajan muzički program i prateće sadržaje, te da se oprobaju u vožnji kajakom, pa tako doživljaj pored rijeke učine još zanimljivijim. Uskoro se očekuje i otvaranje ugostiteljskog objekta „Na Moraču“ na plaži Labud, što će takođe biti obilježeno prigodnim muzičkim programom.

Manifestacija se organizuje sa ciljem isticanja i dodatne promocije vodnih potencijala grada, te u želji da se sugrađani vrate na gradske plaže koje su nekada bile tradicionalno mjesto okupljanja tokom ljeta,” kazala je Pajović Odžić.

Kada je riječ o turističkoj posjeti, Podgoricu je za prvih šest mjeseci posjetilo 64.000 turista, dok je ostvareno 129.000 noćenja, što je duplo više u odnosu na prvih pola godine 2021. Kada se uporede podaci sa rekordnom 2019. godinom, broj dolazaka je svega par procenata niži, dok je broj noćenja za deset odsto veći u odnosu na isti period.

,,To su podaci koji nas zaista, koliko ohrabruju, toliko i obavezuju da nastavimo dalje sa brojnim aktvnostima i koji govore u prilog tome da se turisti sve duže zadržavaju u Podgorici. Vi znate da su zaključno sa 2019. godinom, u strukuri gostiju bili dominantni biznis turisti. Svakako da se ta situacija mijenja, tako da smo i mi aktivnosti prilagođavali aktuelnoj situaciji.

Ovakvi pokazatelji su rezultati niza faktora naših pojačanih promotivnih aktivnosti, kako u regionu, tako i na značajnijim emitivnim tržištima, velikog broja događaja koji je Glavni grad organizovao ili ugostio u prethodnom periodu, kao i uspostavljanje sinergije i intezivnije saradnje sa predstavnicima turističke privrede našeg grada, što je takođe rezultiralo zajedničkim projektima i manifestacijama. Sve to zajedno doprinosi da imamo ovakve pokazatelje i sigurni smo da će se ovako pozitivni trendovi nastaviti i do kraja godine,” zaključila je predstavnica TO Podgorica.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Gdje neće biti struje u ponedjeljak i utorak

Gdje u ponedjeljak i utorak neće biti struje

Ovo su mjesta u kojima od nedelje do utorka neće biti struje, zbog radova na mreži

Gdje neće biti struje u ponedjeljak i utorak

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Naknadno utvrđen identitet druge žrtve jutrošnje nesreće na putu Podgorica – Cetinje

Čukić o napadu ispred Cetinjskog manastira: Očigledan vid provokacije

Na Cetinju napadnuti ekipa Gradske televizije i novinar Pobjede

Dukaj posjetio Plav: Unaprijeđenje pružanja usluga građanima