Otvoren sajam zapošljavanja: Glavni grad i na ovaj način daje doprinos u rješavanju problema današnjice

Sajam zapošljavanja ''Tražite posao? Posao te traži!'', koji organizuje Glavni grad Podgorica, otvoren je danas na Trgu Svetog Petra Cetinjskog i trajaće dva dana. Tom prilikom, gradonačelnik Ivan Vuković je kazao da je Glavni grad imajući u vidu složenu socio-ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, odlučio da i na ovaj način pomogne građanima da riješe jedan od najvećih problema, odnosno da pronađu posao.
Otvoren sajam zapošljavanja: Glavni grad i na ovaj način daje doprinos u rješavanju problema današnjice

Foto: Glavni grad

Vuković je podsjetio da Glavni grad već tradicionalno realizuje brojne programe s ciljem podrške ljudima koji imaju biznis ideje i onima koji mogu otvoriti nova radna mjesta u Podgorici, kao i na projekat razvoja biznis zona koji će promijeniti ekonomsku sliku grada.

Foto: PG biro
Foto: PG biro

“Složena socio-ekonomska situacija u državi je svakako dijelom posljedica koronavirusa, ali ja bih rekao, i vrlo loše ekonomske politike koju je vodila prethodna Vlada, a koja je rezultirala i zatvaranjem velikih privrednih sistema u Glavnom gradu. Sagledavajući takav ambijent mi smo došli na ideju da, pored svega što činimo na tom planu, u saradnji sa jednim brojem kompanija održimo prvi sajam zapošljavanja u organizaciji Glavnog grada,” kazao je Vuković i istakao da je veoma zadovoljan jer su se kompanije odazvale u velikom broju.

Foto: PG biro
Foto: PG biro

Sajam je okupio preko 30 renomiranih firmi, a značajan broj je onih po kojima se Crna Gora prepoznaje na širem poslovnom planu.

“Nadamo se da je ovo način da bar jednim dijelom odgovorimo na problem nezaposlenosti. Volio bih da prije svega vidim mlade ljude danas i sjutra u Podgorici jer definitivno postoji prostor za novo zapošljavanje. Ovo je prilika za njih i poziv svim ljudima koji su bez posla, koji žele da rade, da pokušaju da za sebe tu šansu obezbijede upravo na našem sajmu”, poručio je Vuković.

Foto: PG biro
Foto: PG biro

Podsjećamo, Sajam će biti otvoren do utorka do 19 časova i pozivamo sugrađane da dođu i informišu se o ponuđenim radnim mjestima bilo da je riječ o radnoj praksi, sezonskom, pripravničkom radu ili zasnivanju radnog odnosa na neodređeno vrijeme.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Vuković: Ukoliko Vlada ne ispuni svoju obavezu Glavni grad će obezbijediti novac za izgradnju nove zgrade za penzionere

Otvoren 15. Međunarodni podgorički sajam knjiga – ‘Okreni novu stranu’

Glavni grad će Opštini Šavnik donirati sredstva za rekonstrukciju dječijeg igrališta

Vuković: Blok V dobio parkovsku površinu i zelenu oazu od 5.000 metara kvadratnih

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Škola programiranja Coding Giants organizuje besplatne radionice

Abazović: Ne pridružujemo se Otvorenom Balkanu

Rama: Abazović uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan

Utvrđuje se kako je preminuo Zoran Vlahović: Obdukcija će pokazati da li je utopljenje ili srčani udar