Podgorica kao najmlađa članica učestvovala na prvom sastanku EU Misije 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2030.

Prvi sastanak EU Misije 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2030. godine, čiji je član u aprilu ove godine postala i Podgorica, održan je juče u Briselu.
Podgorica kao najmlađa članica učestvovala na prvom sastanku EU Misije 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2030.

Na sastanku, kako je saopšteno iz Glavnog grada, kojem su prisustvovali predstavnici Glavnog grada, direktor Centra za informacioni sistem Džemal Lekić i pomoćnica sekretara Sekretarijata za mlaniranje prostora i održivi razvoj Branka Knežević, od strane Evopske komisije predstavljene su smjernice za dalje aktivnosti koje za cilj imaju osnaživanje gradova za borbu protiv klimatskih promjena, u čijem će fokusu biti zeleno urbano planiranje, energetska efikasnost, mobilnost i pametne tehnologije.

“Tokom sastanka je naročito akcentovana činjenica da če clanstvo u Misiji gradovima omogućiti intenzivniju razmjenu iskustava, definisanje inovativnih mehanizama i snažnije povezivanje na lokalnim, regionalnim, nacionalnim nivoima i na evropskom nivou, što je prepoznato kao ključna pretpostavka za uspješnu borbu protiv jednog od najvećih izazova današnjice”, poručili su iz Glavnog grada.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Rakčević: Nakon izbora Podgorica će se pridružiti projektu “Sto klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2030. godine”

Održana sjednica Skupštine Glavnog grada; Vuković: U 2021. godini realizovane sve planirane aktivnosti

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Nakon sedam godina uzurpacije Carević hoće da otkupi Krimovicu za 1,93 eura po kvadratu

Krivokapić: Možemo ići na izbore u oktobru, odluka o TU nije u skladu sa sporazumom o 43. Vladi

Preminula Ivana Tramp, bivša supruga Donalda Trampa

Adžić traži odgovore za propuste policije koji su doveli do incidenata na Dan državnosti