Pojačana kontrola ugostiteljskih objekata, kažnjeni svi koji ne poštuju propise

U toku prethodnog vikenda zajednička ekipa Komunalne policije i Komunalne inspekcije u Podgorici izvršila je kontrolu više ugostiteljskih objekata kada je riječ o prekoračenju nivoa buke, od kojih je kod pet registrovana nepravilnost.
Pojačana kontrola ugostiteljskih objekata, kažnjeni svi koji ne poštuju propise

Foto: PG Biro

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, u svim slučajevima subjekti su sankcionisani od strane oba organa, novčanim kaznama u visini od 2.200 eura i mjerama zabrane ili donošenjem rješenja za otklanjanje nepravilnosti. 

“Takođe, u prethodnoj noći izvršena je kontrola više ugostiteljskih objekata od kojih je kod tri subjekta registrovana nepravilnost i izrečene sankcije.

Kod dva lokala registrovana je nepravilnost u vidu prekoračenja nivoa buke, dok je u jednom lokalu po prijavi građana za buku, prilikom obilaska uočena nepravilnost u vidu neprilaganja Odluke o radnom vremenu, te je po tom osnovu pokrenut postupak. 

Ovakve akcije, u saradnji Uprave policije, Komunalne inspekcije i Komunalne policije, sprovodiće se intenzivno, naročito u danima vikenda i drugim terminima kada postoji mogućnost pojave buke iz ugostiteljskih objekata, a posebna pažnja posvećuje se onim kvartovima grada i onim ugostiteljskim objektima koji su predmet prijava građana i kod kojih postoji realna mogućnost pojave prekoračenja dozvoljenih vrijednosti buke”, navode u saopštenju. 

Shodno tome, posebna pažnja usmjerena je na centar grada i ugostiteljske objekte u stambenim kvartovima. 

“Ovim putem ujedno apelujemo na ugostitelje da poštuju propise iz ove oblasti i prilikom emitovanja muzičkog programa vode računa o načinu emitovanja, obaveznoj upotrebi limitatora zvuka, poštovanju zakonski propisanog emitovanja muzickog programa do 1h poslije ponoći, te da učine dodatne napore da muzika iz njihovih lokala ne remeti mir i odmor ostalih sugrađana. 

Uz puno razumijevanje ugostitelja, ističemo da će u svim slučajevima prekoračenja graničnog nivoa buke, Komunalna inspekcija i Komunalna policija preduzimati zakonom propisane mjere zabrane emitovanja, pa i zabrane djelatnosti kod onih lokala u kojim drugim mjerama nije moguće otkloniti nepravilnost ovog tipa. 

Osim intenzivnih kontrola ugostiteljskih objekata, posebna pažnja usmjerava se na kontrolu nepropisnog parkiranja posebno u kasnim satima i u ulicama u kojima se nalaze ugostiteljski i drugi objekti koje posjećuje veliki broj građana, te iz tog razloga pojava nepropisnog parkiranja učestala. U danima vikenda sankcioniše se u prosjeku 40-50 nesavjesnih vozača koji nepropisnim parkiranjem ometaju redovan saobraćaj u našem gradu”, dodaju u saopštenju. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pojačana kontrola u Podgorici: Pet ugostiteljskih objekata kažnjeno zbog buke

Ove godine legalizovano 615 objekata

Građani nezainteresovani za legalizaciju, čekaju se novi zakoni

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U CEDIS pripremaju dijeljenje stanova za partijski podobne menadžere DF i Demokrata

Po izlasku iz zatvora Žarko Laušević je utočište pronašao u domu glumice Cvijete Mesić

Pribilović: U žaru revanšizma prema DPS prethodna vlast proganjala investitore, zatvoreni Sveti Stefan posljedica takvog činjenja

Konjević i Rajnke svečano ispratili Španjevića na školovanje na Mornaričkoj akademiji u Anapolisu