Prijestonica: Raspisan konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Prijestonica Cetinje raspisala je danas konkurs za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2021/2022. godinu.
Prijestonica: Raspisan konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Prijestonica Cetinje, u skladu sa odlukama o stipendiranju studenata i o broju i visini stipendija za 2021/2022. godinu, dodjeljuje deset stipendija – sedam prema indeksu uspjeha, jednu studentu – osobi sa invaliditetom, jednu korisniku prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite i jednu pripadniku manjinskih naroda, nezavisno od indeksa uspješnosti.

U slučaju da iz navedenih kategorija, nema podnosilaca prijave ili bude više kandidata sa istim uslovima, indeks uspjeha će biti glavni kriterijum pri donošenju odluke.

Pravo na stipendiju imaju studenti primijenjenih osnovnih i akademskih osnovnih studija koji su najbolji na drugoj i narednim godinama studija, položili su ispite iz prethodne godine studija u visini od najmanje 90% ECTS kredita i postigli indeks uspjeha najmanje 9,00.

„Uz uslov da su crnogorski državljani i imaju prebivalište na teritoriji Prijestonice Cetinje, prvi put su upisali semestar studijske godine, nijesu gubili nijednu godinu tokom studija, nezaposleni su i mlađi od 26 godina“, navodi se u konkursu.

Pravo na stipendiju, uz isti uslov, imaju i studenti primijenjenih osnovnih i akademskih osnovnih studija iz OSI populacije, korisnici prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite i pripadnici manjinskih naroda nezavisno od indeksa uspjeha.       

Stipendija se dodjeljuje za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se u deset mjesečnih rata bez obaveze vraćanja.

Spisak neophodne dokumentacije za prijavu na konkurs dostupan je na sajtu Prijestonice Cetinje www.cetinje.me, na naslovnici, u rubrici Nove objave. U istoj rubrici se nalazi i prijavni formular. Dokumenta su dostupna i u rubrici Javne rasprave i objave.

Neophodna dokumenta dostavljaju se u originalu ili ovjerenoj fotokopiji. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Prijave se  mogu podnijeti neposredno na šalterima Građanskog biroa Prijestonice Cetinje, gdje se može preuzeti obrazac prijave na konkurs za dodjelu stipendija.

Prijava na konkurs može se poslati i putem pošte na adresu Prijestonica Cetinje – Sekretarijat za kulturu, sport  i mlade, Ulica Baja Pivljanina br. 2, sa naznakom za Komisiju za dodjelu stipendija Prijestonice Cetinje.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Prijestonica Cetinje: Očekujemo podršku poslaničkih klubova u državnom parlamentu

Kašćelan: Ideali antifašizma i sekularne države nemaju alternativu

Podrška vraćanju Cetinjskog manastira CPC-u, Vlada da povuče donijete akte

Za najbolje studente 352 stipendije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kako se ZORAN ĐINĐIĆ ZALJUBIO u RUŽICU (FOTO)

Oženjeni bivši predsjednik Gruzije zaljubljen u koleginicu, žena aferu otkrila na Fejsu

Trenutak kad je pucano na Kosovu: Srećko Sofronijević ranjen (VIDEO)

JANDREOSKI NEĆE DA ODGOVORI da li Odbor direktora traži njegovu smjenu, ima li neovlašćeno na vozilu rotaciona svjetla, zašto ne imenuje pomoćnike…