(VIDEO) Dvorište i okolina OŠ Savo Pejanović dobili novi izgled

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završene radove na izgradnji nove mikro lokacije kod JU OŠ 'Savo Pejanović'. Tom prilikom gradonačelnik je istakao da je ovaj projekat dio priče o revitalizaciji centra Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada.
(VIDEO) Dvorište i okolina OŠ Savo Pejanović dobili novi izgled

Vuković u posjeti OŠ Savo Pejanović; Foto: Glavni grad

“Imali smo obavezu više jer je ova škola godinama unazad bila u problemima i mi smo, iako to nije naša nadležnost, prvo pomogli prethodnoj upravi da polako urede i opreme školu, a onda dali puni doprinos uređenjem dvorišta”, naglasio je Vuković i dodao da je projekat vrijedan 60 hiljada eura i da je sanirana ulica u neposrednoj blizini, Ulica IV proleterske brigade sa novom rasvjetom.

“Uskoro će biti uređen i plato kod Gradskog pozorišta, sa fontanom, a za narednu godinu planiramo rekonstrukciju ulice Miljana Vukova i Ulice Balšića i time rješavamo goruće probleme u ovom dijelu grada”, zaključio je Vuković.

Glavni gradski arhitekta Filip Aleksić, kazao je da je ovo jubilarna deseta mikro lokacija koja je uređena u Podgorici.

“Riječ je o jednom veoma bitnom prostoru za grad koji je godinama unazad bio zapušten. Prostor koji je bio u mraku, postao je jedna uređena i sadržajna cjelina na koju možemo biti ponosni i koja se od prvog dana koristi u punom kapacitetu, počevši od prijema prvaka, časova u prirodi i drugih aktivnosti”, istakao je Aleksić i najavio da će naredna lokacija koja će biti uređena kroz ovaj projekat, biti u Slovačkoj ulici.

Kako su naveli, uređen je kompletan plato kod JU OŠ “Savo Pejanović” čime je ova ustanova dobila potpuno drugačiji izgled. Putevi su izvodili pripremne i zemljane radove na ovoj lokaciji , kao i radove na uređenju pristupne saobraćajnice, IV proleterske brigade.

“Ekipe Zelenila pejzažno su uredile ovaj prostor sa 23 odrasle sadnice drveća i 53 sadnice ukrasnog žbunja. Plato kod JU OŠ “Savo Pejanović” inspirisan je rijekama koje protiču kroz Podgoricu, a predstavljene su stazama različitih boja. Pored toga, stepenastom strukturom predstavljena je i plaža Skaline, a prostor je dodatno oplemenjen moračkim kamenom”, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Živković: Krivična prijava protiv Adžića, ubjedljiva pobjeda Đukanovića u drugom krugu

Kneževiću određeno zadržavanje do 72 sata, negirao krivicu, nema ga ni u jednoj kripto ili spornoj komunikaciji

Inspekcija uklanja objekte “Pomorskog saobraćaja”

Knežević danas na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu