Vuković i Reintjes: Jačati saradnju Podgorice i gradova Nizozemske

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković razgovarao je sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Nizozemske u Crnoj Gori Theodorusom Antoniusom Reintjesom, koji je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Glavnom gradu.
Vuković i Reintjes: Jačati saradnju Podgorice i gradova Nizozemske

Foto: Glavni grad

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Kraljevina Nizozemska imaju prijateljske odnose, naglasivši da je u narednom periodu važno nastaviti sa produbljivanjem sveukupne saradnje, naročito u oblasti kulture i obrazovanja.

Vuković je, takođe, upoznao ambasadora Reintjesa sa projektima koje gradska uprava realizuje, kao i sa dosadašnjim dostignućima, te predložio organizovanje foruma Podgorica Investment Days u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Nizozemske, u cilju boljeg upoznavanja investitora iz Nizozemske sa investicionim potencijalima Podgorice.

Vuković i Reintjes
Vuković i Reintjes

Ambasador Reintjes je tokom susreta istakao punu podršku evropskom putu Crne Gore i reformskim procesima koji su od najvećeg značaja za dalji razvoj naše države. Takođe, ukazao je na razmatranje mogućnosti otvaranja kancelarije Ambasade Kraljevine Nizozemske u Podgorici, koja bi u značajnoj mjeri olakšala i unaprijedila saradnju u budućnosti.

Na sastanku je, takođe, bilo riječi o aktuelnom političkom trenutku u Crnoj Gori, te je istaknuta važnost kontinuiranog unapređivanja demokratskih institucija i kreiranja otpornosti građanskih snaga na retrogradne fenomene koji predstavljaju prepreku održivom socio-ekonomskom progresu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ministar Radulović sa ambasadorima Holandije, Letonije i Kipra: Crna Gora posvećena unapređenju saradnje sa partnerima i ostvarenju evropskog cilja

Krivokapić – Reintjes: Vlada je pokazala vitalnost i čvrstinu

Đukanović- Reintjes: Uz pomoć Holandije napravljeni ključni koraci ka EU

Pajović podnio krivičnu prijavu protiv ministra: Radulović uzurpirao prava predsjednika države

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ĐUROVIĆ: Otvoreni Balkan je korak nazad; MAROVIĆ: Puni potencijal ako je uključeno svih šest zemalja

HITNI PREKID SLUŽBE: Kadar Olivere Injac sa Kosova, iz KFOR-a, mora nazad u penziju

Policija našla vlasnika durbina koji je pronađen kod Spuža: Otac kupio ćerki da posmatra ptice, pa ga bacili na otpad

ŠVERC IPAK NIJE KLINIČKI MRTAV: Cigarete iz Luke Bar oduzete Uredbom, a ne sudskim nalogom, ADVOKATI: Ovo neće završiti bez suda!