Za sedmi javni poziv za subvencioniranje kupovine dvotočkaša 50.000 eura

Javni poziv za sedmi ciklus dodjele subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta u okviru projekta Podgorica na dva točka raspisan je danas. Za ovaj poziv iz Budžeta Glavnog grada je opredijeljeno 50.000 eura kojima će se subvencionisati kupovina 50 električnih trotineta i 400 bicikala, saopšteno je iz PG Biroa.
Za sedmi javni poziv za subvencioniranje kupovine dvotočkaša 50.000 eura

Subvencija se, kako navode, odnosi na kupovinu bicikala u visini od 50 odsto cijene, a najviše u iznosu do 100 eura, dok je za kupovinu električnog bicikla ili električnog trotineta opredijeljena subvencija u visini od 50 odsto cijene, a najviše do 200 eura.

Kako je saopšteno, pravo na dodjelu subvencije kroz projekat “Podgorica na dva točka” ima prvih 400 građana/ki koji se prijave za bicikla i prvih 50 građana/ki koji se prijave za električno biciklo ili električni trotinet, a koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom.

Rok za podnošenje prijave je 10 dana od dana objave na web stranici Glavnog grada i u jednom štampanom mediju, zaključno sa 19. avgustom 2022. godine.

“Obavezni dio prijave su: Obrazac-Zahtjev za dodjelu subvencije, kopija lične karte, ponuda iz prodavnice bicikala u vidu predračuna sa preciziranom specifikacijom, potvrda o prebivalištu i uvjerenje o kućnoj zajednici. Prijave se dostavljaju na arhivu Glavnog rada (Njegoševa 20, ulaz sa Trga nezavisnosti), a nepotpuna dokumentacija se neće razmatrati. Komisija za dodjelu subvencija građanima ocjenjivaće pristigle zahtjeve i utvrditi listu prvih građana/ki čija prijava je ispravna, a rezultati Javnog poziva biće objavljeni na zvaničnom sajtu Glavnog grada”, navodi se u saopštenju.

O svim dodatnim pitanjima u vezi sa Javnim pozivom građani se mogu informisati putem e-mail-a [email protected] kao i pozivom na brojeve 020/665-076 i 020/665-083.

Podsjećaju, Glavni grad je kroz projekt “Podgorica na dva točka”, subvencionisao kupovinu preko 1.390 dvotočkaša, sa ukupno 150.000 eura.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Održana sjednica Skupštine Glavnog grada; Vuković: U 2021. godini realizovane sve planirane aktivnosti

Za pola godine na uvoz hrane potrošeno skoro 280 miliona eura

Folić: Država poslodavcima isplatila više od 28.7 miliona eura subvencija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Primorje: Sat parkiranja od 0,40 do sedam eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Konjević: Abazović i Milošević imali kontakte sa registrovanim članovima jedne organizovane kriminalne grupe

Pavićević: Biće podnijeta krivična prijava protiv Miloševića

KURS ZA “LIKVIDACIJU” JAKIH KOMPANIJA: Kako su kadrovi po dubini za samo dvije godine skoro uništili energetski sektor Crne Gore

Abazović sam otkrio da je javna rasprava bila fingirana