test

Viši sud odbio 2,5 miliona eura jemstva, Krstovići ostaju u pritvoru

Standard

11/02/2022

12:32

Viši sud odbio je jemstvo od 2.445.447 eura koje su Budimir Krstović i njegova kćerka Marina ponudili kako bi se sa slobode branili od optužbi za šverc 1.206 kilograma kokaina.

Za Budimira Krstovića jemstvo je ponudio njegov rođeni brat Božidar Krstović stavljanjem hipoteke na nepokretnosti vrijedne 768.140 eura.

Optuženi Budimir je na ime garancije ponudio i Hartije od vrijednosti CKB banke vrijedne 431.336 eura.

Za Marinu Krstović jemstvo su položila njena braća od stričeva Stefan i Nemanja Krstović ponudivši dvije nekretnine vrijedne 1.256.000 eura.

Budimir Krstović je pojasnio da je njegovo imovno stanje više nego dobro ali da mu je sugerisano da zbog komplikacija u proceduri ne nudi svoju imovinu koja se nalazi u Srbiji gdje duži niz godina živi i radi.

Pored mjesečnih primanja od oko 10.000 eura, Krstović je sudu predočio da ukoliko je potrebno sudu može još ponuditi hladnjaču od 5.000 m2 za koju nije mogao precizirati koliko vrijedi navodeći da izrada metra kvadratnog hladnjače košta od 600 do 1.200 eura i koja je u vlasništvu njegove firme San francisko.

Pored hladnjače Budimir Krstović je i vlasnik porodične kuće u zetskom selu Mojanovići i nekretnine u Beogradu koju je rentirao Ambasadi Velike Britanije sve do hapšenja.

Marina Krstović je saopštila da je spremna da sudu ponudi i stan centru Beograda sa garažnim mjestom u njenom vlasništvu dodajući da je vlasnik kompanije čije se prostorije nalaze u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi od kojih jedan dio ovog objekta rentira drugim firmama za iznos od 6.000 eura mjesečno.

Sutkinja Vesna Kovačević je saopštila da će prilikom odlučivanja uzeti u obzir i to što su Krstovići od samog početka sarađivali sa istražnim organima.

Budimir je juče podsjetio da je na poziv crnogorske policije došao iz Beograda dok je Marina Krstović kazala da je nakon pronalaska droge u policiju pošla svojim autom.

Da Krstovići nemaju namjeru bježati, po riječima njihovog advokata Dragoljuba Đukanovića ogleda se i u činjenici da su poštovali mjeru zabrane napuštanja mjesta stanovanja koju im je u jednom momentu krivičnog postupka odredio bivši sudija za istrage Radomir Ivanović.

Budimir Krstović je prilikom kontrole dokaza protiv njega i ćerke Marine kazao da se radi o namještaljci koja je poslužila za policijsko-političku priču.

On je zatražio od nadležnih da uporede njegov slučaj sa slučajem zapljene 400 kilograma kokaina u magacinu Volija ističući da mu se dogodila potpuno ista situacija kao i njegovom prijatelju Draganu Bokanu.

Krstović je predočio sudu da je na rasvjetljavanju cijelog slučaja zbog kojeg se sa ćerkom našao iza rešetaka angažovao bivšeg agenta DEA-e.

Marina Krstović je sudu ukazala da je u nekoliko navrata netačno prevedena njena komunikacija sa dobavljačem iz Ekvadora vezano za poručivanje banana kao I da je dodata jedna rečenica. Ona nije sporila da je sa dobaljačima ugovarala cijenu i količinu banana koje je kupovala kompanija njenog oca i ustvrdila da su optužbe tužilaštva protiv nje i njenog oca bez utemeljenja.

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice 24. avgusta pronašla i zaplijenila 1.400 kilograma kokaina, kako je tada saopšteno.

Marina i Budimir Krstović su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom i policji ponudili saradnju i pomoć u rasvjetljavanju ovog slučaja odbrana Krstovića je tužilaštvu predala dokument koji je izdao direktor luke Bolivar iz koje je krenula pošiljka sa bananama i u kome se navodi da je kontejner koji je krenuo prema Crnoj Gori prošao sve neophodne provjere i da na njemu nije bilo droge.

Banane su utovarene na MSC Katya koji je iz luke Bolivar krenuo prema Panami.

Za sada nije poznato da li su kontejneri sa bananama iz Paname nastavile transport brodom Katya prema Malti ili su pretovarene na neki drugi teretnjak.

Ono što je za sada poznato da je brod Charlotte iz italijanske luke Đoja Tauro preuzeo kontejnere sa naručenim bananama i prevezao ih do Luke Bar.

Izvor: pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Budo Krstović Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)