Službenici UIKS-a: Zašto se ćuti o pritvorenicima koji su premješteni na treći sprat da bi imali signal na telefonu?

Grupa služebenika UIKS-a iz zatvora za duge kazne, Istražnog zatvora i zatvora za kratke kazne reagovala je na nadavnu izjavu predsjednika Sindikata uprave i pravosuđa, ne da bi, kako kažu, zaštitili ili odbranili pomoćnika direktora Gorana Maraša , već da odbrane sebe jer su su godinama trpjeli nezakonska postavljanja službenika.
Službenici UIKS-a: Zašto se ćuti o pritvorenicima koji su premješteni na treći sprat da bi imali signal na telefonu?

Foto:Filip Filipović, ilustracija

Oni su reagovali nakon što je predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Specijalnom državnom tužilaštvu predao dokaze protiv Maraša koji navode na sumnju da je sprovodio nezakonite radnje unutar institucije u kojoj je zaposlen.

Kako se ističe u pismu službenika dostavljenog medijima, predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Nenad Rakočević je za vrijeme mandata bišeg direktora UIKS-a Milana Tomića, uspio da degradira više iskusnih službenika, dok je grupu rukovodilaca za koje se Rakočević zalagao zaštitio kao “pelikane”.

“Pošto u dva novinska obraćanja tvrdi da pošteni i časni službenici ne mogu da opstanu od korupcije Maraša i njegovih saradnika i službenika pitamo Rakočevića zašto nije imenom i prezimenom naveo te časne i poštene. Da li je to Predrag Spasojević kojeg ste postavili za predsjednika sindikata UIKS-a, koji je radio u KPD oko dvije godine u uniformi, sektor obezbjeđenja, gdje je učio fakultet i završio. Za njegovo vrijeme na ljetovanje i zimovanje išli su jedni te isti službenici, koji su u to virijeme bili na bolovanju. Za vrijeme litija u Danilovgradu privođen jer je pozivao policajce da bače uniformu i ne rade za 300 eura. Trenutno ste ga postavili u Centar za obuku i obrazovanje . Da li je kao takav kompetentan da vrši obuku službenika, a trenutno se borite da ga postavite za načelnika Istražnog zatvora”, navodi se u reagovanju.

Podsjećaju da je načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković zaposlio suprugu, ćerku i zeta Vladana Lućića, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je član kriminalne grupe koja je planirala ubistvo Jovice Vukotića, dok je bio u Istražnom zatvoru.

“Nikom ni riječi o tome koji su pritvorenici nakon pobune preseljeni sa prvog na treći sprat kako bi imali bolji signal na telefonu. Zašto se ne spominje načelnik kratkih kazni Veljo Perović koji je zaposlio sina i postavio ga za šefa smjene, dok je drugom sinu obezbjedio mjesto djelioca hrane u UIKS-u. Supruga mu je jedna od glavnih u pravnoj službi Uprave i predsjednik disciplinske komisije. Gospodine Rakočeviću kako je nama običnim službenicima “odgovaralo” da radimo pet-šest godina u krugu sa zatvorenicima, a da ne možemo dobiti koeficjent 6,12, nego radimo kao od prvog dana kao zatvorski policijaci.

Pošto ste vi navodili da pošteni službenici ne mogu raditi zbog Maraša i nas grupe službenika, pozivamo vas da sa policijom i inspektorima dođete u UIKS i provjerite da li su zakonski postavljeni kadrovi u UIKS-u i ko šta posjeduje od imovine”, navode u pismu radnici UIKS-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Tito

Svi sindikati su kriminalne organizacije.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Policijski službenici: Smanjenjem plata dotjerani smo do zida, sjutra okupljanje u Zagoriču

Sindikat UP: Najteže sankcionisati one koji ugrožavaju živote policajaca

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“

Saopštenje grupe građana Cetinja: Ako Gardaševići ne budu pušteni na slobodu, spremimo se za Podgoricu da branimo obraz!

Tramvaji u Osijeku uređeni u novogodišnjem duhu, vožnja u njima izgleda kao bajka

Cetinjaninu određeno zadržavanje zbog napada na poslanika Milana Kneževića