Abazović: Država pokazala odlučnost u borbi protiv najopasnijih kriminalnih struktura u društvu

Država je jučerašnjom akcijom pokazala odlučnost u borbi sa svim oblicima organizovanog kriminala. Pozdravljam aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja, a posebno zahvaljujem našim međunarodnim partnerima, EUROPOL-u i svima u bezbjednosnom sektoru koji su doprinijeli sprovođenju akcije uperene protiv najopasnijih kriminalnih struktura u društvu, naglasio je premijer Dritan Abazović povodom jučerašnjeg hapšenja službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića i izdavanja naloga za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije.
Abazović: Država pokazala odlučnost u borbi protiv najopasnijih kriminalnih struktura u društvu

Dritan Abazović, foto: Vlada Crne Gore

Uputivši otvorenu podršku sektoru bezbjednosti,  Abazović je istakao važnost jučerašnje akcije i ukazao da se njome jasno stavlja do znanja svima koji djeluju u suprotnosti sa Ustavom i zakonima da država neće imati nikakvog kompromisa sa organizovanim kriminalnim grupama.

“Vlada će nastaviti da pruža punu podršku aktivnostima na suzbijanju organizovanog kriminala koji je očigledno nekad imao svoje pipke u sektoru bezbjednosti. Konačno se pokazuje da najopasnije operacije dobijaju svoj epilog i da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih. Nema zamora u borbi protiv korupcije i drugih oblika kriminala i to ostaje prioritet ove vlade. Nadležni državni organi će se izboriti sa svim pošastima kako bi Crna Gora postala zemlja vladavine prava u korist svih njenih građanki i građana“, zaključio je Abazović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


cikotickadjeku,

koji je ovo mutikasa, dabogda ga dragi Bog nagradio sa onim sto nama misli i zeli

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Konjević pita urednika Vijesti: U kom svojstvu ste koristili državne resurse?

OBRT ILI KUPOVINA VREMENA: Nema potpisivanja ugovora sa SPC dok stručni tim ne provjeri ustavnost i zakonitost

Policajacu sa sjevera pritvor zbog nedozvoljenih polnih radnji nad četvorogodišnjakinjom

Jutarnji: Posjetili smo selo srpskog premijera – ustaše nijesu ubile baš nikoga iz njegove porodice