Advokat Martinović: Lazović očekuje hrabru i istinitu odluku nadležnih

Kontrola optužnice, koju je podiglo Specijalno državno tužilaštvo, protiv bivšeg službenika ANB-a Petra Lazovića i Ljuba Milovića, i njihovih osumnjičenih saradnika, zbog navodnog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera, odložena je danas.
Advokat Martinović: Lazović očekuje hrabru i istinitu odluku nadležnih

foto DAN

Advokati su tražili da se kopiraju spisi predmeta, jer je predmet obiman, kako bi svi izvršili uvid. Razlog odlaganja je i to što je advokatica koja zastupa Duška Roganovića završila sa aktivnostima u Advokatskoj komori Crne Gore, pa njemu treba da se dodjeli novi advokat.

Advokat  Petra Lazovića , Nikola Martinović, kazao je da  je ovo samo još jedan vid okolnosti kada se usporavaju sudski postupci i naglasio da je za njegovog branjenika važno da ovaj postupak što prije počne.

-Odbrana Petra Lazovića je zatražila da se novo suđenje zakaže što prije i da se zakaže više ročišta, kako bi što prije  došli u fazu suđenja glavnog pretresa, kako bi smo što prije mogli da iznesemo neoborive dokaze koji ukazuju da Petar Lazović nema bilo kakve veze sa djelima koja mu se stavljaju na teret.  On očekuje da sud donese odluku koja će podrazumjevati istinu i određeni stepen hrabrosti organa u pogledu koji treba da donese odluku u odnosu na optužbe orotziv Lazovića  – kazao je advokat Martinović.

Lazović, koji je uhapšen u julu osumnjičen je za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. 

Optužnicom je obuhvaćeno više osoba. Hapšenje je uslijedilo nakon medijskih objava da je EUROPOL  upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića. Tada je objavljena i “SKY” komunikacija za koju se navodi da je u njoj sa kavčanima učestvovao Petar Lazović.

Prema navodima SDT – a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana. Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe. Pored Zvicera, Milovića i Lazovića na optužnici su: Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović. Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Zvicer se tereti da je naredio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu. Petar Lazović je uhapšen 18. jula, po nalogu Specijalnog tužilaštva. Tada je navedeno da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021.godine.

Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena afera o potencijalnoj umiješanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Nataša Bekvalac na liječenju od bolesti zavisnosti: Godinama se bori sa problemo...

BURA U GUSINJU: Sanel Balić kandidat za predsjednika, odbornici verifikuju ostav...

Pogledajte snimak osumnjičenih za kopanje tunela

Abazović na predavanje studentima u Beogradu vodi četvoricu svojih savjetnika