Izvor: Pobjeda

AKCIJA SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA: Piletić, Milošević i Đurašević pod sumnjom za pranje više stotina hiljada eura

Nakon višesatnog saslušavanja Specijalni policijski tim sinoć je odredio policijsko zadržavanje Miomiru Đuraševiću iz Svetog Stefana, advokatima Vladimiru Miloševiću iz Bara i Đorđiju Piletiću iz Podgorice zbog sumnje da su dio mreže organizovanog pranja novca u iznosu od više stotina hiljada eura, saznaje Pobjeda.
AKCIJA SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA: Piletić, Milošević i Đurašević pod sumnjom za pranje više stotina hiljada eura

Prema informacijama iz istrage, protiv Đuraševića, Miloševića i Piletića policija će podnijeti krivične prijave i biće predati Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal na dalje odlučivanje.

Đorđije Piletić suprug je sutkinje Apelacionog suda Seke Piletić.

Juče u popodnevnim satima njih trojica su privedeni da daju izjave u svojstvu građana. Nakon saslušanja Đurašević je uhapšen i određeno mu je zadržavanje, dok su inspektori nastavili da saslušavaju Miloševića i Piletića.

Prema saznanjima našeg lista, policijski inspektori su, uz prisustvo Miloševića, izuzeli dokumentaciju iz njegove kancelarije u Baru, da bi nakon povratka u Podgoricu nastavili saslušanje.

Pod lupom inspektora su brojne transakcije, brojni ugovori u zajmu, koja su ova lica međusobno sklapala u kraćem intervalu prije više od 10 godina i u kojima je učestvovala još jedna osoba koja nije državljanin Crne Gore.

Prema dosadašnjima nalazima istrage, riječ je o sedam ili osam ugovora o zajmu u kojima su tri crnogorska državljanina i jedna osoba iz inostranstva međusobno pozajmljivali više od 800.000 eura. Dio novca je navodno bio ulagan kao osnivački ulog za neke crnogorske firme, a kasnije podizan sa računa tih privatnih kompanija.

Na nekoliko poziva iz naše redakcije, juče se niko iz Specijalnog policijskog tima nije odazivao.

Ukoliko se potvrde osnovi sumnje, Piletić, Đurašević i Milošević mogu da budu osumnjičeni za krivično djelo pranje novca, a kako je riječ o učešću više lica i velikom novčanom iznosu, za to krivično djelo su propisane višegodišnje kazne zatvora.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SOCIJALDEMOKRATE ZA STANDARD: Odvajajući predsjedničke od parlamentarnih izbora Đurović samo produbila krizu

Niti čuje niti vidi: Za Abazovića oštre poruke Tanje Fajon nisu ništa negativno

Vujović: Đurović umjesto opšteg slijedi partijski interes, vode državu kao da je tuđa

Aćimić pušten iz pritvora