BAKOVIĆ DAO IZJAVU U SPO: Zahtjev iz Srbije za skidanje zabrane dobio u operativnoj komunikaciji

Pomoćnik direktora policije Enis Baković danas se odazvao na poziv bivših koolega i dao je izjavu u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO) u vezi sa donošenjem odluke da se ozloglašenom Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru.
BAKOVIĆ DAO IZJAVU U SPO: Zahtjev iz Srbije za skidanje zabrane dobio u operativnoj komunikaciji

Portal Standard nezvanično saznaje da je Baković potvrdio da je lično od izdao nalog da se ukloni zabrana ulaska pomenutima, koja je bila aktivirana 2018. godne.

Baković je takođe saopštio službenicima SPO da je takvu odluku donio na osnovu zahtjeva kolega iz Srbije.

Međutim kako je naveo o tome ne postoji pisani dokument već to učinio na bazi operativne saradnje i komunikacije koju je imao sa Upravom kriminalističke policije Srbije.

Bakovićeva izjava proslijeđena je SDT-u na dalje postupanje.

Podsjećamo, sinoć su u vezi sa tim slučajem uhapšeni policijski službenici Aleksandar Bošković i Saša Đurović, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj time što su omogućili kriminalnoj grupi Veljka Belivuka da uđe u Crnu Goru. 

Prema saznanjima portala Standard v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić jutros je naložio da se predmet osnovnog državnog tužioca u Podgorici Vukasa Radonjića, kojim se ispituje skidanje zabrane ulaska Veljku Belivuku, dostavi Specijalnom državnom tužilaštvu, koje je zatim ocijenilo da policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Đurović, koji su sinoć po nalogu ODT privedeni, nijesu zloupotrijebili službeni položaj, te naložilo da se puste na slobodu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pogledajte ko su potpisnici: Podršku Pokretu “21 MAJ” dalo preko 2000 ljudi

BURIĆ PREDAO PREDMET RADONJIĆA SDT-U: Tužilaštvo dalo nalog da se Bošković i Đurović puste na slobodu jer nijesu zloupotrijebili položaj

Bošković: Simijanoviću, Gulevskom i Ćulibrku URA glavni kontakt i partner

Burić: Nećemo dozvoliti da država ode putem klerikalnog nacionalizma

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Završena sjednica Vijeća, Abazović i Radulović bili odsutni

Bivši šef u ANB-u Luka Bulatović izvršio samoubistvo, pronađeno oproštajno pismo

Prvi rezultati izlaznih anketa izbora na Kosovu: U 11 opšina i gradova ide se u drugi krug, Srpska lista proglasila pobjedu u opštinama sa srpskom većinom

Saslušan bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović