Borba za mjesto direktora policije: DF bi Medojevića, a premijer Brđanina

U trci za mjesto direktora policije za sada najozbiljniji pretendenti su advokat Dražen Medojević koji ima podršku DF-a ali i Zoran Brđanin koji ima podršku aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića, saznaje Standard.
Borba za mjesto direktora policije: DF bi Medojevića, a premijer Brđanina

Prema saznanjima Standarda, Medojević je kandidat kojeg DF želi da vidi na mjestu prvog čovjeka crnogorske policije, a protiv njegvog izbora nema ništa ni potpredsjednik Vlade Dritan Abazović. Medojević je poznati advokat koji je zastupao članove DF u suđenju za državni udar 2016.

Međutim, to nije slučaj sa premijerom Krivokapićem, koji na toj funkcji želi da vidi Brđanina koji posjeduje 19 godina radnog iskustva u UP.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nema zamjerki na račun ova dva kandidata, čime ostavlja DF-u i Krivokapiću da se bore za ovu funkciju.

Za sada se na javni konkurs objavljen 28. decembra prošle godine za potrebe izbora direktora Uprave policije prijavilo 19 kandidata, od kojih dvojica ne ispunjavaju uslove konkursa, dok nekoliko njih nije dostavilo svu traženu dokumentaciju, prenije su juče Dnevne novine.

Osim Brđanina i Medojevića, za fukciju direktora prijavili su se Dragan Radonjić, Zoran Braunović, Dragan Klikovac, Peđa Tanjević, Predrag Šuković, Dražen Vuković, Milan Delić, Dragan Arsović, Siniša Kovačević, Vojo Laković, Miodrag Laković, Dragan Pavličić, Radoš Radenović, Veselin Čurović, Zoran Vesković, Veselin Jovanović, Dragan Drecun.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

4 komentara


Park

Mislim da je Zoran Brđanin bolji izbor kada pogledam karakteristike oba pretedenta za šefa

Odgovori
Sto pricas?

Brdjanin mnogo vise znanja ima i bolji je kandidat.

Odgovori
Petar

Mislim da je najbolje Brdjanin direktor policije a Medojevic na mjesto Katnica, policajac direktor policije a bivsi tuzilac direktor specijalnog tuzilastva.

Odgovori
Bosko

Tacno tako

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

UP za Standard povodom slučaja Radončić: Nema krivičnog djela starješine policije, slučaj pred Etičkim odborom

Milo Đukanović proslavlja 60. rođendan

Čavor: Povlačim svoju podršku listi SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje

Momo Otašević otkrio za hrvatske medije kako se desila ljubav između njega i 9 godina starije koleginice