Brđanin i Švejdar: Zajedničkim snagama protiv kriminala

V.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin se danas sastao sa predsjednikom policije Republike Češke Janom Švejdarom gdje su razgovarali o strateškim i operativnim pitanjima zajedničkog djelovanja dvije policije.
Brđanin i Švejdar: Zajedničkim snagama protiv kriminala

Saradnja sa ovom evropskom policijom je od značaja za Upravu policije s aspekta suočavanja sa inkriminisanim radnjama sa međunarodnim elementom.

Istražitelji crnogorske policije kroz kanale međunarodne saradnje ostvaruju intenzivnu komunikaciju sa češkom policijom i razmjenjuju operativne informacije od značaja za praćenje, otkrivanje i procesuiranje članova kriminalnih grupa – je činjenica koja je konstatovana na sastanku, saopšteno je iz UP.

Brđanin je u razgovoru sa Švejdarom izrazio otvorenost za jačanje oblasti ciljanih potraga koje će sprovoditi ove dvije policije što će doprinijeti još snažnijem odgovoru prema namjeri članova kriminalnih grupa iz Crne Gore da pronađu utočište u evropskim zemljama.

„Reformski put Uprave policije je započet, čvrsto stojim pri stavu da ćemo u namjeri stvaranja moderne policije istrajati, a novi menadžment crnogorske policije je garant da će ovaj proces biti spoveden do kraja“ – naglasio je Zoran Brđanin.

Švejdar je kazao: „Posjeta našim kolegama u Crnoj Gori nije slučajna, prepoznali smo i cijenimo spremnost crnogorske policije u odlučnom i čvrstom stavu da stane na put organizovanom kriminalu, te dodao, češka policija računa na crnogorsku policiju kao ravnopravnog partnera u sprečavanju međunarodnog kriminala na evropskom tlu.“

Takođe, Brđanin je izrazio zainteresovanost za jačanje saradnje specijalnih jedinica dvije policije, sa akcentom na razmjenu iskustava i praksi u ovoj oblasti, što bi našim specijalnim snagama bilo značajno radi buduće reforme specijalne policijske jedinice Crne Gore.

Švejdar je izrazio interesovanje za upućivanje policijski službenika Republike Češke u Crnu Goru za vrijeme trajanja ljetnje turističke sezone, da zajedno sa ostalim policijama potpisnicama protokola i crnogorskom policijom doprinosu bezbjednosti svojih građana na crnogorskom primorju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Brđanin: Vlada nema nadležnosti u slučaju Kovačević, bilo bi lijepo da vam kažem gdje je

IZ POLICIJE ZA STANDARD: U CG djeluje 11 klanova, opasnost prijeti i od vjerskog radikalizma i sajber kriminala

Kandidat za šefa UP Zoran Brđanin, za ANB Milan Paunović: FBI diploma i sertifikat SAD-a

SKANDALOZNA SMJENA U NK: Brđanin telefonom saopštio Goranoviću da ga smjenjuje zbog političkog pritiska, dvojica starješina odbili mjesto načelnika

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Nikšićkog predsjednika vozi bezbjednosno interesantno lice: Bivši Mandićev tjelohranitelj čuva leđa Kovačeviću

Kusovac: Vlada plaća izvjesnu D.N. iz Beograda 2.500 eura da ”savjetuje o PR-u”

Profesori u školama po nalogu ministarstva prosvjete po prvi put pitali učenike na kom pismu da im ispišu svjedočanstva, učenici i roditelji zbunjeni

Medojević: Prelazna vlada da pripremi izbore na jesen