Čađenović sam u ćeliji, u izolaciji deset dana

Smještaj imenovanog pritvorenika je određen shodno organizacionim razlozima, kao i razlozima bezbjednosti, te ne postoji nijedan indikator koji može upućivati na bilo kakav privilegovan položaj pritvorenika S.Č. u odnosu na bilo koje drugo pritvoreno lice, saopštili su iz UIKS-a.
Čađenović sam u ćeliji, u izolaciji deset dana

Saša Čađenović

Uhapšeni specijalni tužilac Saša Čađenović po određivanju pritvora u trajanju do 30 dana smješten je u posebnu ćeliju, a ne u karantin, koji bi trebalo da bude obavezan prvih 14 pritvorskih dana. Iz UIKS-a tvrde da nije u pitanju nikakav specijalni tretman za specijalnog tužioca, već da je prostorija u koju je Čađenović smješten takođe predviđena za izolaciju, prema njihovim navodima, u trajanju od deset dana. Karantin se, između ostalog, određuje kako bi se pritvorenik privikao na uslove u pritvoru.

–Pritvoreno lice S.Č. je po prijemu u pritvor u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija smješteno u posebnu prostoriju u zgradi istražnog zatvora, takođe namijenjenu za boravak u izolaciji u trajanju od deset dana, u cilju sprečavanja unosa i širenja korona virusa. Smještaj imenovanog pritvorenika je određen shodno organizacionim razlozima, kao i razlozima bezbjednosti, i ne postoji nijedan indikator koji može upućivati na bilo kakav privilegovan položaj pritvorenika S.Č. u odnosu na bilo koje drugo pritvoreno lice – saopštili su iz Službe za odnose s javnošću UIKS-a.

Specijalni tužilac Saša Čađenović ostaće u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke u istrazi koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je od sredine 2020. do 2022. godine učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, odlučilo je Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici. Prethodno je Čađenovićev branilac, advokat Lazar Aković, uložio žalbu na rješenje sudije za istragu kojim je specijalnom tužiocu određen pritvor do 30 dana.

Tužilac Čađenović uhapšen je 9. decembra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Na saslušanjima je negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon određivanja pritvora Čađenoviću, njegov advokat Lazar Aković kazao je da ih očekuje ozbiljna borba.

– Odbrana ima cilj da dokaže nevinost Čađenovića. U interesu je društva da se svaka sumnja dokaže ili otkloni – rekao je Aković tada za portal “Dan”.

On je potvrdio da SDT Čađenovića tereti da je radio za “kavački klan”, za Radoja Zvicera, i da protiv određenih lica nije pokretao krivične postupke. Napomenuo je da Čađenovića nema ni u jednoj skaj komunikaciji.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

2 komentara


Miro

Garancija je da je nevin : pritvaraju ga oni koje bi po časti službenoj dužnosti on morao strpati u zatvor. Podrška bivšem i budućem tužiocu .

Odgovori
Micko

Tačno tako, slažem se

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Advokat Aković: Pritvor Saši Čađenoviću predstavlja kaznu a ne zaštitu istrage

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Čađenović: Svi kojima sam navodno činio ustupke završavali na optužnicama

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

NOVA KOMPROMITACIJA MINISTARSTVA ODBRANE: Kako su nestali lični dosjei iz OBD-a?!

Čađenović sam u ćeliji, u izolaciji deset dana

Političari žmure dok Crnoj Gori ”nestaju” stanovnici

Otvoren počasni konzulat Rumunije u Crnoj Gori