Crna Gora izručila Rusiji optuženog za milionsku prevaru

Crna Gora je izručila ruskog državljanina Nikolaja Kajmakčija, koji je kao dio kriminalne grupe opljačkao oko 100 miliona rubalja (milion dolara) koristeći fiktivne dokumente da bi dobio povraćaj PDV-a iz saveznog budžeta, rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk za TASS u petak. Kako je kazala, Kajmakči je optužen za prevaru masovnih razmjera izručen.
Crna Gora izručila Rusiji optuženog za milionsku prevaru

“Na aerodromu Podgorica predat je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne kazneno-popravne službe Rusije radi prevoza u Moskvu“, rekla je Volk. 

Kako se navodi, izvršilac je, kio deo organizovane grupe, učestvovao u dostavljanju fiktivnih dokumenata o finansijskim i ekonomskim rezultatima jednog broja preduzeća u Rostovu na Donu.

Dokumenti su sadržavali lažne informacije o njihovim transakcijama, što je omogućilo ovim kompanijama da dobiju povraćaj PDV-a iz saveznog budžeta. 

“Nakon predaje ovih deklaracija poreskim organima, okrivljeni i njegovi saučesnici su pronevjerili ukupno oko 100 miliona rubalja“, dodala je portparolka MUP-a.

Kriminalna aktivnost grupe je spriječena kada su pokušali da prevare saveznu blagajnu tako što su dobili još povraćaja PDV-a u iznosu od preko 60 miliona rubalja (800.000 dolara) za drugi kvartal 2014.godine.

Krivični postupak je pokrenut na osnovu  člana 159. Krivičnog zakona Ruske Federacije.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

CKB i NLB napravile najveći profit, u minusu samo Komercijalna

Đukić stavio na račun 5,6 miliona eura, pukovnik FSB-a mu posredovao u vraćanju zajma od 2,2 miliona eura

O Agrobudžetu treba razmišljati kao o investiciji, a ne kao o trošku

Vlada odlučila da sa Srbijom pregovara o ekonomiji

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

URA sjutra predlaže formiranje manjinske vlade ?

Koliko dugo korona ostaje u vazduhu – u kojoj situaciji su najveće šanse da vam neko prenese kovid

Stanovi skuplji od 10 do 20 odsto, očekuje se umjereni rast

Vartolomej Bečiću: Čestitam Vam na podršci Mitropoliji, kao i što se na pravi način borite za religijske slobode i jedinstvo svih u Crnoj Gori