DETALJI ISTRAGE – “Levant”: Kako su Novljani rasturali drogu, od posredovanja do primopredaje

Novljanin Milovan Bigović, koji je jedan od obuhvaćenih policijskom akcijom Levant, prema navodima istrage označen je kao organizator kriminalne grupe. On je, kako istraga navodi u dokumentu u kojem je Standard imao uvid, angažovao Radovana Bigovića, Nikolu Ivovića, Dragana Bigovića, Ivana Bigovića, Vitorija Šukovića i Milana Bigovića radi prodaje kokaina i marihuane. Podsjećamo, nakon hapšenja i puštanja od strane istražnog sudije da se brane sa slobode, Radomir, Milovana i Ivana Bigovića se i dalje nalaze u bjekstvu.
DETALJI ISTRAGE – “Levant”: Kako su Novljani rasturali drogu, od posredovanja do primopredaje

Prema navodima istrage, Milovan Bigović je najkasnije sredinom juna 2018. organizovao mrežu prodavaca narkotika u Herceg Novom.

Milovan Bigović kao organizator angažovao je Radovana BigovićaNikolu IvovićaDragana BigovićaIvana Bigovića, Vitorija Šukovića i Milana Bigovića radi prodaje kokaina i marihuane u Herceg Novom. Sebi je odredio da organizuje nabavku droge i način prodaje, da izdaje naloge članovima grupe, vrši kontorlu novčanih toova i sprovodi nadzor nad pripadnicima grupe i prodajnim aktivnostima”, navodi se u dokumentu istrage.

Prema daljim zvaničnim sumnjama, Radomir Bigović prodavao je kokain i marihuanu, sakrivao i raspoređivao kokain ostalim članovima grupe, vodio evidenciju prodatih količina, po potrebi angažovao Šukovića za rasturanje i dostavu kokaina članovima i korisnicima.

Nikola Ivović imao je zadatak da prodaje kokain i da anagažuje Šukovića za dostavu kupcima. Dragan Bigović je bio zadužen za skrivanje marihuane i kokaina, a obavljao je i primopredaju i logističke poslove. Ivan Bigović je vršio prodaju kokaina i marihuane i posredovao u njihovoj prodaji, obezbjeđivao je lokaciju za primopredaju droge u svom lokalu „Magnum”. Vitorio Šuković je po nalogu Milovana i Radomira Bigovića i Ivovića držao i raznosio kokain kupcima i na njihov zahtjev im dostavljao kokain radi primopredaje kupcima. Milan Bigović je bio je angažovan da prodaje koakin”, to su podaci istrage koji proizilaze iz mjera tajnog nadzora i dokumentacije u koju je Standar imao uvid.

NAKON ODLUKE SUDIJE BIGOVIĆI POBJEGLI

Nakon što je sudija podgoričkog Višeg suda Miroslav Bašović 20. novembra pustio osumnjičene Novljane za rasturanje kokaina da se brane sa slobode, uvažena je žalba Tužilaštva na tu odluku i njima je određen istražni pritvor. Međutim, kako je Standard ranije pisao, prema nezvaničnim saznajima iz više izvora policija nije našla Radomir, Milovana i Ivana Bigovića, u noći kada su opet trebali da budu uhapšeni da bi ih sporveli u ZIKS. Za njima se i dalje intenzivno traga i vode se od strane policije kao osobe koje su u bjekstvu.

OPSEŽNA AKCIJA, HAPŠENJA I ZAPLIJENA

Podsjećamo, 18. novembra u Herceg Novom u opsežnoj akciji hercegnovske policije uhapšen je Bigović Milovan, Bigović Radomir, Bigović Dragan, Bigović Ivan, Šuković Vitorio, Bigović Milan. Istragom je obuhvaćen i Bogdanović Nebojša, Bigović Željko i Ivović Nikola.

Nakon ranijeg saslušanja kod tužioca, Bigović Željko i Bogdanović Nebojša pušteni su da se brane sa slobode. Za ostala lica tada je bilo određeno tužilačko zadržavanje.

Kao organizator ove kriminalne organizacije, prema nezvaničnim informacijama, u istrazi policije označen je Milovan Bigović.

Ivović se od ranije nalazi u istražnom zatvoru zbog sumnje da je povezan sa ubistvom Stefana Šarovića.

Zaplijenjene stvari u akciji “Levant”

“Sprovodeći ovu akciju, u saradnji sa službenicima nikšićke, budvanske i cetinjske policije, izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija na devet lokacija u Herceg Novom i jednoj lokaciji na Cetinju, a sve u cilju lišenja slobode izvršioca krivičnih djela i pronalaska predmeta i tragova povezanih sa krivičnim djelima”, naveli su tada u saopštenju iz Uprave policije.

Policija je podnijela krivične prijave protiv M.B. (34), R.B. (28), D.B. (29), I.B. (29), V.Š. (24), M.B. (33) i N.I. (30) zbog sumnje da su počinili krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Sprovedenom kriminalističkom obradom i preduzetim službenim mjerama i radnjama policija je došla do sumnje da je M.B. (34) tokom 2018. i 2019. godine organizovao kriminalno udruženje koje je djelovalo u dužem vremenskom periodu, čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a sve radi realizacije kriminalnog plana koji se odnosio na prodaju opojnih droga kokain i marihuana na području Herceg Novog. Sprovodeći u djelo kriminalni plan, kako se sumnja, ova lica su imala jasne uloge i zadatke u vršenju krivičnih djela, počev od nabavke droge za dalju prodaju, prepakivanja i skrivanja opojnih droga, ugovaranja prodaje, posredovanja u prodaji droge, vođenja evidencija, primopredaje droge krajnjim kupcima i preuzimanja novca stečenog prodajom narkotika”, istakli su ranije iz policije.

Policija je tokom pretresa kod osumnjičenih pronašla i oduzela više sredstava komunikacije, šest vozila, tri motorcikla, određenu količinu novca u različitim valutama, pet ručnih satova različitih marki i ugovore o nepokretnostima.

Željka Bojanić

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đurović tvrdi da zahtjev Đukanovića nije pravno uredan iako Ustavom nije obavezan prijedlog odluke

Za ubistvo Jovana Vukotića plaćeno milion i po eura, otkriveno i ko je pucao

Abazović: Glasaćemo za razrješenje Đukanovića

Marković: Moramo da zaustavimo ovaj nivo bahatosti i neznanja, izbori jedino rješenje