DVA PUTA SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU NAKON POSJETE ABAZOVIĆA: Bigović odbio da priča o ubistvima Šćekića i Jovanovića

Osuđeni kriminalac za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, Ljubo Bigović, prema infomacijama portala Standard, je nakon posjete premijera Dritana Abazovića u UIKS-u, dva puta sprovođen u tužilaštvo kako bi dao iskaz o organizatorima ubistva policijskog starješine Slavoljuba Šćekića, ali i ubistva bivšeg urednika Dana Duška Jovanovića. Oba puta, u VDT kod Maje Jovanović dok je bila u toj insitituciji i u Specijalnom državnom tužilaštvu, Bigović je odbio da komentariše bilo šta.
DVA PUTA SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU NAKON POSJETE ABAZOVIĆA: Bigović odbio da priča o ubistvima Šćekića i Jovanovića

Ljubo Bigović

Abazović je Bigovića posjetio prije godinu i sa njim razgovarao o ubistvu urednika Dan-a Duška Jovanovića.

On je tada, na pres konferenciji, saopštio da je u Upravi za izvršavanje krivičnih sankcija posjetio visokopozicioniranog kriminalca, ne otkrivajući o kome se radi.

“Ja sam posjetio visokopozicioniranog kriminalca u Spužu povodom jako važnog slučaja, kojeg izgleda neko želi da opstruira. Primio sam pismo i obavijestio sam nadležnog tužioca koji je preduzeo sve aktivnosti. Obavijestio sam Viši sud koji je morao da mi da odobrenje, a zatim posjetio i obavio razgovor sa jednim stanovnikom UIKS-a”, kazao je Abazović.

On je kazao da je posjeta bila u cilju “jednog velikog predmeta”, o kome nije htio da priča – “jer bi ga tako upropastili”.

Juče je prilikom saslušanja ministara i čelnika tužilaštva i bezbjednosnog sektora ministar odbrane Raško Konjević rekao da se zna da je Abazović išao u Spuž da razgovara sa Ljubom Bigovićem i pozvao ga da kaže je li tužilaštvu dostavio službenu zabelešku.

Na mogućnost da Bigović postane zaštićeni svjedok reagovala je i sestra ubijenog Slavoljuba Šćekića, Slacica Šćekić.

“U slučaju da SDT, nasjedne i odredi Bigovića za zaštićenog svjedoka u rasvjetljavanju ubistva Duška Jovanovića, ja imam obavezu da javno kažem, da se radi o organizatoru ubistva moga brata Slavoljuba, i da je to lažni, prevarantski svjedok, koji hoće da se dokopa slobode, pošto – poto.

Podsjećanja radi, Bigović je više puta pokušavao da se dokopa slobode, sa lažnim ljekarskim nalazima o tobožnjoj smrtonosnoj bolesti, od koje 17.godina umire, a nikako da umre. Bigović je nudio jemstvo od milion evra u zamjenu za slobodu.

Ja sumnjam da se radi o Bigoviću. Ako se moja sumnja obistini, onda se radi o velikoj prevari i igri premijera Abazovića, koji je Bigovića predložio za zaštićenog svjedoka.
Podsjećanja radi, Abazović je o tome razgovarao sa Bigovićem, odlazeći kod njega u zatvor.
Određivanje Bigovića za zaštićenog svjedoka, znači samo jedno, da će ga osloboditi od kazne. Pustiće ga na slobodu.
Zamislite samo, planiraju da puste na slobodu ubicu policajca, koji je branio državu od mafije i kriminalaca!!!
Ako se ova moja sumnja obistini, odgovornost za sva dešavanja nakon toga, snosiće isključivo Abazović”, stojii u objavi Slavice Šćekić na njenom FB profilu.

Bigović je, zajedno sa Sašom Boretom, Ljubom Vujadinovićem i Milanom Šćekićem, osuđen na ukupno 120 godina robije zbog ubistva policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

Vrhovni sud je po nalogu Ustavnog suda ukinuo tu presudu i vratio na ponovno odlučivanje.

Bigoviću je prije godinu i po odbijeno jemstvo u iznosu od 848.000 eura koji je ovaj pritvorenik ponudio za ukidanje pritvora.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Pomoracnkcg

BRAT KALAŠ ŠOK DRITAN PRAVI NOVI KLAN ZVANI TEHNIČKI MANDAT. ČLANOVI SU : LJUBO ZAŠTIĆENI SVEDOK +KURTI +MURTI +RADE M. +DAKA D. +SIMIJANOVIĆ +KOSANOVIĆ +VUKŠIĆ +ŠUBARA M. +BRAĆA ŠKALJARI +MRVA +FILIP +PETAR K. +ČETA OD 35 KRIMINALACA U MANASTIRU +KNEŽEVIĆ PLJAČKAŠ I UBICA U NIKŠIĆU A BRAT POPA+++ JOŠ MNOGO OVAKVIH =ABAZOVIĆU MRŠ U SPUŽ

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

(VIDEO) KONJEVIĆ: Milošević organizator šverca, Abazović znao za to

Svjedok tvrdi da je iz straha promjenio iskaz, a odbrana da je napravio uslugu Tužilaštvu

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Abazović o “aferi dodjele stanova”: Podnešene krivične prijave protiv Boškovića, Sekulić, Numanovića…

Đukanović: Pokušavaju sad da razbiju BS kao što su uradili sa HGI

Živković: Nećemo učestvovati u nastavku sjednice i dati legitimitet akciji Danijele Đurović

Makrid: Građani Podgorice uskoro će dobiti novi kolektor