Izvor: RTCG

Europol objavio listu bjegunaca, uvršteni i pripadnici CG klanova

Evropska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST), podržana od strane Europola, pokrenula je kampanju 'Najtraženiji u EU' 2022. kako bi se fokusirala na osumnjičene za kojima se traga širom Evrope. Te osobe su, kako navode, članovi organizovanih kriminalnih grupa. Među njima svoje su i pripadnici crnogorskih klanova.
Europol objavio listu bjegunaca, uvršteni i pripadnici CG klanova

“Svi kriminalci u ovogodišnjoj kampanji traže se zbog teških zločina u Evropi kao što su ubistvo, trgovina ljudima, oružana pljačka i terorizam, između ostalih krivičnih dela”, navodi se na sajtu Europola.

Ovogodišnja kampanja je posebno usmjerena na vođe i ključne članove organizovanih kriminalnih grupa. Neki od profila istaknutih na ovogodišnjoj listi uključuju mafijaške bosove koji su počinili ubistva i masakrirali nedužne ljude, trgovce drogom, trgovce ljudima, nasilne kriminalce koji vrše ubistva ili druga nasilna djela u ime kriminalne grupe, i umiješani u pranje novca i pronevjere.

“Slično poslovnom okruženju, jezgro kriminalne mreže se sastoji od menadžerskih slojeva i operatera na terenu. Ovo jezgro je okruženo nizom aktera povezanih sa kriminalnom infrastrukturom koja pruža usluge podrške. Ciljanjem kriminalaca koji imaju ključne uloge u ovim mrežama, kampanja nastoji da sruši čitave organizovane kriminalne grupe”, navodi se na sajtu Europola.

Izvršna direktorica Europola Ketrin De Bol kazala je da građanima EU ne može biti jednostavnije da učestvuju u ovoj kampanji.

“Jedna vaša mala akcija može značiti da je opasan bjegunac uhapšen i optužen, spasavajući potencijalne žrtve. Proverite veb stranicu i pomozite nam da ih pronađemo”, kazala je ona.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

EKSKLUZIVNO IZ POLICIJE ZA STANDARD: Rat “škaljaraca” i “kavčana” odnio 50 života, vrbuju pomorce, a u zatvoru regrutuju nove članove

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Više od 95 odsto crnogorskih građana nije upoznato sa indikatorima po kojima mogu prepoznati potencijalne žrtve trgovine ljudima

Aplikacija SKY pogubna za kriminalne grupe u Crnoj Gori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Odbor će saslušati državne funkcionere i čelnike tužilaštva i bezbjedonosnog sektora

AFERA ,,UNIŠTAVANJE CIGARETA“: Od 5.400 paketa spaljeno tek nešto više od 700?!

Piperović: Istup Miloševića skandalozan; ko još vjeruje da je URA uništila cigarete?!

Kentera o smjeni: Abazović nije smio to da mi saopšti u oči, Crna Gora počela da skreće s puta (VIDEO)