Izvor: Antena M

Filipović podnio prijave zbog novih prijetnji, traži od policije da uradi procjenu bezbjednosti

Ljubomir Filipović podnio je krivičnu prijavu osnovnim državnim tužilaštvima u Podgorici i Kotoru i Upravi policije, zbog novih prijetnji upućenih u posljednja 24 sata koje je primio putem društvenih mreža.
Filipović podnio prijave zbog novih prijetnji, traži od policije da uradi procjenu bezbjednosti

Ljubomir FIlipović

Filipović je apelovao na Upravu policije da pokrene postupak procjene njegove bezbjednosti. Navodi da nijedna od dosadašnjih prijava nije rezultirala “podizanjem optužnice i kažnjavanjem osoba koje su uputile prjetnje”.

“Obraćam Vam se zbog prijavljivanja nekoliko dodatnih prijetnji koje sam dobio u posljednja 24 sata putem društvenih mreža, a zbog mog javnog angažmana”, naveo je Filipović u prijavi.

Osvrnuo se na sadržaj poruka koje je primio u toku jučerašnjeg dana.

“Naime, juče u petak 05.08.2022. nakon buđenja u ranim jutarnim satima, kod kuće u Budvi pogledao sam u telefon i vidio poruku od meni nepoznate osobe Luke Vukadinovića, koji mi je putem Fejsbuk mesindžer aplikacije u 07.25 ujutru uputio poruku sljedeće sadržine: “Ljubo spla**no u**ana. Moraću ti zube polomiti prvom prilikom.””, naveo je Filipović.

Prijetnje su se nastavile i danas.

“Prijetnje su se nastavile i danas, pa sam tako isto nakon buđenja, u subotu 06.08.2022. u jutarnjim satima kod kuće u Budvi, pogledao telefon i vidio uznemirujući poruku nepoznate osobe, korisnika fejsbuka Ivana Mijovića, poslatu u 5.52 ujutru, sljedeće sadržine: “Čika Ljubice da li želiš da mi po**šiš ovu moju četničku ku***nu , ne plaši se c*vu mali samo se igramo. Moram da znaš da je i bal**ga ljepša od tebe ima neku tu toplinu i širinu. Neka nam je vječna Crna Gora Srpska Sparta, p.s i još nešto , vrati S**nji glavu ljubice””, dodao je Filipović.

Prema njegovim riječima, prijetnje su se dalje nastavile u popodnevnim satima.

“Dok sam u Tivtu pratio teniski trening djeteta, stigla mi je poruka u 16.22 popodne istog dana 06.08.2022. od korisnika Petar Jovović, sljedeće sadržine: “S**njo, popi***u ti se po toj s**njskoj glavi brzih dana, pa će ti biti žao što te je mama rodila. Nijesi bitan, nijesi uopšte važan pomena ali si toliko ljigav i gadan da ti se mora pažnja skrenuti. Ajde sad, piči u policiju prijavi me. Zec si bio i ostao. A takve fu**re i r*e se rijetko rađa. Samo se treba po***ati i po**ati na tu tvoju s***jsku glavu””, naveo je Filipović.

Od Uprave policije zahtijeva pokretanje postupka procjene njegove bezbjednosti.

“Zbog ovoga, i brojnih drugih uvreda i prijetnji koje u kontinuitetu primam zbog obavljanja svog posla koji uključuje i novinarske zadatke, molim Upravu policije da pokrene postupak procjene moje bezbjednosti i tužilaštvo da pokrene radnje iz svojih nadležnosti”, apelovao je Filipović.

Napominje da nijedna od dosadašnjih prijava, kako kaže, “nije imala epilog podizanjem optužnice i kažnjavanjem osoba koje su prijetile meni, mojim kolegama i porodici”.

“Izjavljujem da osjećam uznemireno i da osjećam strah za život i zdravlje svoje porodice i sebe”, zaključio je u prijavi Filipović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

RETROSPEKTIVA – Dvije godine koronavirusa u Crnoj Gori: Apokaliptične scene, karantini, pa vakcina

(Foto/Video) Protest u Podgorici; Spajić: Mi smo tu da odbranimo narodnu volju

(Foto/Video) Bečić: Nijesmo se okupili zbog fotelja već zbog odbrane izborne volje, tražimo vanredne izbore

PROTEST ISPRED AMBASADE RUSIJE, GRAĐANI PORUČILI: Život će pobijediti u Ukrajini i ođe – IDITE KUĆI!

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Malo o KONJAKU: Šta znači VS, VSOP, XO i zašto se pije iz okruglih čaša?

Abazović se opet okomio na medije koji nijesu pod njegovom kontrolom: Kampanja protiv mene za IQ koji je jako nizak

Milatović: Da razmislite o ko-autorstvu jedan sa drugim? Vuković: Misliš na koautorstvo kao tvoje i njegovo na Belvederu na današnji dan prošle godine?

Napad na novinare Gradske TV: Sveštenik udario u kameru snimatelja