(FOTO)Verica Maraš privedena u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja

Bivša izvršna direktorka kompanije ''Plantaže'' Verica Maraš koju su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, privedena je u njihove prostorije oko 12.00 časova.
(FOTO)Verica Maraš privedena u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja

Foto: STANDARD

Nalog za njeno hapšenja izdao je specijalni tužilac Vukas Radonjić u okviru istrage tokom koje su u julu uhapšeni nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman.

FOTO: STANDARD

Njoj se na teret satavlja da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju. Prema sazanjima Standarda SDT sumnja da je njenim nezakonitom poslovanjem Plantažama pričinila štetu u iznosu od pet miliona eura .

Foto: STANDARD

Nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora Plantaža, su uhapšeni u julu ove godine jer su donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između oštećenog privrednog društva „13. Jul – Plantaže“ AD i „OMP Engineering“ iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je oštećenom društvu nanijeta šteta, a “OMP Engineering-u” pribavljena korist.

Tada je rečeno da je istraga nije završena i da će biti proširena na još neke osobe.

Podsjećamo da je izviđaj u ovom predmetu pokrenut još maju ove godine na osnovu krivične prijave koja je podnijeta SDT-u.

Tom prijavom Maraš se teretila da je postupajući po nalozima Vukotića, zajedno sa Mihailovićem, pripremala izvještaj koji treba da potvrdi opravdanost zaključivanja ugovora o poravnanju, kao i da je oformila komisiju koja je formalno trebalo da napiše taj izvještaj.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je na sjednicama odbora direktora iznosila netačne podatke da su “Plantaže” u zajedničku fabriku briketa uložile 450.000 eura, a “OMP Engineering” 1,12 miliona, iako je kao izvršna direktorica “Plantaža” i predsjednica Odbora direktora “Plant OMP” znala da su ulaganja državne firme značajno veća.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Plantaže u poslu sa OMP Engineering plaćale i kredit

HAPŠENJA ČLANOVA BIŠEG ODBORA DIREKTORA PLANTAŽA: Istražitelji tokom pretresa tražili dokaze za zloupotrebu položaja

PLANTAŽE: Poravnanje inicirali uprkos nalazu vještaka da je nabavljena loša oprema za brikete

Po nalogu SDT-a uhapšena Verica Maraš, sumnjiče je da je pričinila štetu od pet miliona eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pronađen dječak Luka Danilović

Naučna studija dala odgovor: Šta je rizičnije – elektronske ili klasične cigarete?

Stamatovića traže ronioci

POTVRĐENO: U Botunu pronađeno tijelo Miloša Stamatovića