GI 21.maj: Pokrenut postupak protiv Đapića zbog govora mržnje

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću na osnovu prijave Građanske inicijative ''21. maj'' dalo je obavezujuće uputstvo službenicima Uprave policije - Centar bezbjednosti (CB) Nikšić da pokrenu prekršajni postupak protiv Vladimira Đapića iz Nikšića zbog prekršaja iz člana 34 a stav 4 tačka 4 Zakona o zabrani diskriminacije.
GI 21.maj: Pokrenut postupak protiv Đapića zbog govora mržnje

Za govor mržnje Đapiću, koji je jedan od rukovodilaca u Elektroprivredi Crne Gore a koja je u većinskom državnom vlasništvu, prijeti kazna od 150 do 2.000 eura.

Kako istuću iz Gražanske incijative 21.maj Vladimir Đapić je, krajem jula 2022. godine, na svom profilu na društvenoj mreži Facebook napisao: “Što se tiče medija treba ugasiti Gradsku televiziju, analni portal Analitiku, Antenu M, CDM, Standard i ostale ustaške medije koji samo siju mržnju…” kao i komentar “To su mediji koji su jasno na strani ustašluka, obavezno (ih) ugasiti a urednike uhapsiti”.

Dodatno, ODT u Nikšiću dalo je, takođe na osnovu prijave Građanske inicijative “21. maj”, obavezujuće uputstvo službenicima CB Nikšić da pokrenu prekršajni postupak protiv Vladimira Đapića i zbog prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru zbog vrijeđanja i drskog ponašanja na javnom mjestu prema poslanici u Skupštini Crne Gore prof.dr Draginji Vujksanović Stanković te predsjedniku i počasnom predsjedniku SDP Crne Gore, mr Rašku Konjeviću i Ranku Krivokapiću za šta je predviđena kazna od 100 do 400 eura ili kazna zatvora do 30 dana.

Građanska inicijativa “21. maj” ocjenjuje da je ODT u Nikšiću pokazalo visoku odgovornost za poštovanje i sprovođenje Ustava i zakona i vladavinu prava. Neprihvatljivo je da mediji, novinari, politički i civilni aktivisti budu meta napada i prijetnji, kako fizičkih tako i verbalnih, zbog različitog mišljenja.

Građanska inicijativa “21. maj” sa žaljenjem konstatuje da su brojne osobe zapošljene u EPCG zapale u građansku, duhovnu i moralnu krizu pa se odlučuju, da sa radnog mjesta, vođeni vjerskim fanatizmom i netrpeljivošću, prijete i dehumanizuju druge samo zato što su argumentovani kritičari politike partija koje je okupljao ili i dalje okuplja Demokratski front.

Građanska inicijativa “21. maj” apeluje na rukovodstvo EPCG da ne budu popustljivi i da ne dižu ruke od radnika koji se odlučuju za agresiju, pohlepu i mržnju prema drugima. Pozivamo Milutina Đukanovića i Nikolu Rovčanina da sve radnike upoznaju sa ljepotom ali i opasnostima protivzakonitog i neljudskog rada i ponašanja u državnoj EPCG kao i da ih poduče da nije lijepo da se iz EPCG promoviše prastakluk, nasilje i mržnja.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ako ne bude kiše biće i poskupljenja i restrikcije struje

Za koga menadžment pakuje deset odsto akcija EPCG

SEKULIĆ o prodaji akcija EPCG: Priča o strateškom investitoru ne pije vodu

Lakićević tvrdi da je retroaktivna izmjena faktura legitimna

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

EVO KO JE ŽENA VOĐE ŠKALJARACA KOJA JE SVJEDOČILA UBISTVU: Viđala ga dok je bio u zatvoru, nosila mu sumnjive pakete

Crnogorskoj policiji zvanično potvrđeno da je Jovica Vukotić ubijen u Istanbulu

VIDEO – Savović zaprijetio: Vratićemo svima koji su podržali Tomkića, osveta će biti strašna

Kum Nemanje Medina: Optuženi Ulama mi se hvalio zoljom, u 90 odsto slučajeva je imao oružje