Izvor: Dnevne novine

Građani se žalili na policajce četiri puta

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je tokom maja izvršilo kontrole postupanja policijskih službenika na osnovu četiri pritužbe građana. Pritužbe su se odnosile na način vršenja policijskih poslova i primjenu policijskih ovlašćenja.
Građani se žalili na policajce četiri puta

Ilustracija

“U tri slučaja radilo se o pritužbama na policijske službenike policije opšte nadležnosti, a u jednom slučaju na policijskog službenika Forenzičkog centra U sprovedenim postupcima unutrašnje kontrole ni su utvrđene činjenice i dokazi kojima bi se potvrdili navodi pritužbi, odnosno činjenice i dokazi koji bi ukazivali na neprofesionalno i nezakonito postupanje policijskih službenika u predmetnim slučajevima”, navedeno je Izvještajem o postupanju po pritužbama.

Kako se navodi u izvještaju, građani M.A. i V.N. iz Podgorice uputili su pritužbu na policijskog službenika Forenzičkog centra Uprave policije D.G. Pritužbom je iskazan prigovor na sadržinu Izvještaja o vještačenju koji je policijski službenik sačinio po naredbi postupajućeg tužilaštva, a u vezi sakrivičnim predmetom formiranim kod tog tužilaštva.

Istaknuto je ispoljavanje neprofesionalnosti od strane policijskog službenika u komunikaciji sa njima 31. marta Kolašinac D.S. uputio je pritužbu na postupanje policijskih službenika Stanice policije OB Kolašin, a prigovor se odnosio na sadržaj zapisnika o uviđaju i sačinjene skice lica mjesta saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao.

Građanin K.B. iz Bijelog Polja uputio je pritužbu na policijskog službenika Stanice policije CB Bijelo Polje B.B., zbog načina postupanja i preduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu kao učesniku u saobraćaju vozaču, prilikom kontrole u saobraćaju 16. aprila u Bijelom Polju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Krivična djela za koja se goni po službenoj dužnosti počinila 33 policajca

Građani podnijeli 45 pritužbi na rad policajaca

Pet policajaca osumnjičeno za primanje mita

Broj napada na policajce drastično porastao tokom 2020.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Konjević: Radulović se “kune” da vodi istu spoljnu politiku kao DPS, mislim da se Krivokapić krstio cijelu noć

STANDARD SAZNAJE: Đukanović potpisao ukaz o proglašenju Zakona o budžetu za 2021.

VIDEO: Protest u Herceg Novom zbog Malagurskog, skandirano “Sekta”, policija reagovala

Grupa građana sa protesta za Tomaša Boškovića: Sigurna ženska kuća i dio NVO da se pozabavi sobom i svojim nezakonitim radnjama