Haos u nikšićkim zdravstvenim institucijama: Policija podnijela više krivičnih prijava zbog propusta u radu i nesavjesnog liječenja

Nikšićka policija je 24. marta 2022. godine došla do saznanja da je jednom pacijentu koji je bio smješten na Internom odjeljenju Opšte bolnice u Nikšiću, od strane medicinskog osoblja greškom data krv neodgovarajuće krvne grupe. Pacijent je tom prilikom doživio anafilaktički šok, nakon čega je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore radi daljeg liječenja, saynaje portal Stadnard.
Haos u nikšićkim zdravstvenim institucijama: Policija podnijela više krivičnih prijava zbog propusta u radu i nesavjesnog liječenja

Nikšić

Ovo je samo jedan u nizu propusta u zdravstvenom sistemu u Nikšiću.

Policija u Nikšiću je takođe u martu preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti, došla do saznanja da je oštećeno lice L.K. (62) kojem je 21. marta od strane jednog ili više medicinskih radnika priključena krv neodgovarajuće krvne grupe.

“O događaju je obaviješten tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica policijski službenici su došli do saznanja da su medicinska sestra Internog odjeljenja Opšte bolnice Nikšić M.K.M. i volonterka I.J. izvršioci pomenutog krivičnog djela, te su od njih prikupljena obavještenja na zapisnik”, navode iz policije.

Sa sadržajem zapisnika upoznat je postupajući tužilac po čijem su nalogu podnijete krivične prijave u redovnom postupku protiv M.K.M. i I.J.

Nakon incidenta u martu nikšićka policija je 8. aprila 2022. godine putem sredstava javnog informisanja, došla do saznanja da je jednom pacijentu prilikom kućne posjete patronažne službe Doma zaravlja Nikšić, dat insulin iz neodgovarajućeg šprica.

“Po saznanju, pripadnici nikšićke policije su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i utvrdili da je oštećeno lice M.Ć. (91), te da je od strane jednog od medicinskih tehničara pomenute službe 5. aprila ovo lice primilo insulinsku terapiju iz neadekvatnog šprica, te da je usljed pogoršanja zdravstvenog stanja on transportovan u Klinički centar Crne Gore radi dalje opservacije i pružanja medicinske pomoći”, saopštili su iz policije.

Kako navode sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je kvalifikovao krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

“Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšič su preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti i došli do saznanja da je mogući izvršilac ovoga djela medicinska tehničarka patronažne službe Doma zdravlja u Nikšiću Ž.R. (27)”, rekli su iz policije.

Od nje je kako navode prikupljeno obavještenje na zapisnik, sa kojim je upoznat postupajući tužilac po čijem nalogu je u redovnom postupku podnijeta krivična prijava protiv Ž.R. zbog sumnje da je izvršila navedeno krivično djelo.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO i VIDEO Proslava bronzane medalje naših lavica, Vuković: Čine sportska čuda i čine Crnu Goru ponosnom; Kapisoda: Rezervnu državu nemamo, ni grb ni himnu

Etički sunovrat BIRN-a

Umro Zoran Radunović, bivši državni sekretar MKI

Vlast i dalje ćuti: Monstruozne uvrede Šešelja na račun Vuksanović Stanković