Izvor: Primorski portal

Incident između Bara i Ulcinja: Povrijeđena dva policajca na službenoj dužnosti i skiper čamca za spašavanje

Dva policajca na dužnosti i službenik Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama povrijeđeni su kod uvale Valdanos kada je čamac SAR 5 pod još nerazrješenim okolnostima oštećen, a tročlanu posadu su spasile kolege sa drugog plovila.
Incident između Bara i Ulcinja: Povrijeđena dva policajca na službenoj dužnosti i skiper čamca za spašavanje

Foto: Primorski portal

Trojica povrijeđenih su medicinski zbrinuti u Opštoj bolnici Bar, a zbog prirode povreda u predjelu glave povrijeđeni policajac B.J. je upućen na liječenje u Klinički centar Crne Gore.

Prema saznanjima Primorskog portala, skiper na čamcu SAR 5 bio S.A. zaposlen u UPS. Identitet drugog povrijeđenog policajca za sada nije poznat, kao ni uzrok havarije. Da li je otkazao radarski sistem pa je čamac vjrovatno udario u hrid, takođe, treba da se utvrdi.

Na čamcu je nanijeta velika materijalna šteta. Plovilo SAR 5 je spasilački čamac Uprave pomorske sigurnosti koji je aprila 2019. predstavljen kao najsavremeniji u posjedu ove institucije. Čamac sa termovizijskom kamerom plaćen je 240.000 eura a nabavljen je uz podršku Ministarstva pomorstva i saobraćaja i Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Incident se dogodio između Bara i Ulcinja, na teritoriji ulcinjske opštine, u noći između subote i nedjelje, ali Uprava policije i Uprava pomorske sigurnosti do sada se nisu oglašavali.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


JovoZ

Da li su dvojica pripadnika policije bili službeno angažovani u noćnim satima i kojim povodom? Oni koje su jurili navukli su ih da se onako razlupaju, i sebe i čamac, i to je jasno kao dan. Onaj koji je vozio čamac nije nikakav “skiper”, nijesu ga angažovali Rusi da upravlja njihovom jahtom, nego je za to zadužen službenik Uprave pomorske sigurnosti.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Nestao ribolovac u uvali Kruče kod Ulcinja

SPAŠAVANJE FRANCUSKE JEDRILICE JUŽNO OD BARA!

Povrijeđena Amerikanka u Baru: Sa stijena skakala u more

RELAKSIRANO: Ko je odgovoran za bezbjednost Premijera kad “pobjegne” od funkcije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STANDARD SAZNAJE: Evropska komisije vratila predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskom savjetu i sudijama?

Novi krug Voli cijena u svim VOLI i Naš diskont marketima

POTVRĐENO PISANJE STANDARDA, AIR MONTENEGRO: Prtljag nije stigao u Beograd zbog operativnih razloga, stiže tokom dana

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Koprivica pucao Raduloviću u koljeno i leđa