Izvor: rtcg

JASAVIĆ: Kojašević doživio torturu, očekuje da odgovorni budu procesuirani

Fudbaler Damir Kojašević i njegova advokatica Azra Jasavić očekuju djelotvornu istragu u vezi sa postupanjem policije koja ga je u petak zaustavila u saobraćaju na Koniku, a koje je zabilježeno na video snimcima koji su objavljeni u medijima. Ona je istakla da se nada da će biti procesuirani svi odgovorni u tom slučaju.
JASAVIĆ: Kojašević doživio torturu, očekuje da odgovorni budu procesuirani

Azra Jasavić

Advokatica Jasavić kaže da je Kojašević doživio policijsku torturu 28. oktobra kada je zaustavljen na Koniku i da su to mogla vidjeti i djeca iz obližnje škole.

“Damir Kojašević je imao gips na ruci. Jasno je da nije pružao nikakav otpor i da je doživio ono što ste vidjeli na snimku, a to je da je mučen i zlostavljan”, kazala je Jasavić u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Ona je podnijela krivične prijave Osnovnom Vrhovnom državnom tužilaštvu, obratila se Upravi policije, Ministarstvu unutrađnjih poslova i ombudsmanu.

“Očekujemo od svih nadležnih organa da preduzmu sve zakkonom predviđene mjere, da se utvrde sve činjenice vezano za ovaj slučaj i da se nakon toga procesuiraju svi koji su u tome učestvovali”, kazala je ona.
Istakla je da Damir Kojašević očekuje da nadležni organi rade svoj posao.

“On je reprezentativac koji predstavlja Crnu Goru i štiitiće svoja prava, ne samo zbog sebe, nego zbog svih građana Crne Gore koji mogu doći u ovu poziciju”, kazala je ona.

Očekuju efikasnu i djelotvornu tužilačku istragu i procesuiranje svih koji su odgovorni kada se utvrde sve relevantne činjenice.

Ivana Đorđić iz Građanske alijanse kazala je da je važno da institucije što hitnije reaguju da se ovaj postupak izvede do kraja kako bi se preduprijedile ovakve situacije.
“Jer smo svjedoci da u Crnoj Gori još imamo ovakva postupanja policijskih službenika, slučajeve torture i policijsku solidarnost koja je i dalje evidentna… Da nije bilo video snimka sa nadzorne kamere bila bi riječ građanina protiv policajaca i sve bi bilo teže utvrditi”, kazala je ona.

Istakla je da treba da se utvrdi pojedinačna odgovornost sva tri policijska službenika sa snimka.

“Ohrabrujem sve građane da se jave Građanskoj alijansi ako dožive slično iskustvo”, kazala je ona.

Istakla je da, nažalost, Crna Gora mora još mnogo da radi na temu torture i neprofesionalnog ponašanja pojedinih policajaca.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

KOJAŠEVIĆ DOSTAVIO SNIMAK MALTRETIRANJA: Tužilaštvo pokrenulo istragu, policajac priznao da je prekoračio ovlašćenja

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Konjević Spajiću: Svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

U Crnoj Gori više od 8.300 Ukrajinaca, Fijalka: Mnogi ponizno prihvataju posao

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

BACKOVIĆ O OBRAZOVNOM SISTEMU: Poslije zadnjih izbora u Nikšiću nema popadije koja nije zaposlena u školi

Za najpovoljniju trgovinu birajte artikle iz novog kruga Voli cijena

Traže veće plate za 20.000 državnih i lokalnim službenika

Đukanović: Niko više nema pravo da ćuti