Jovanović i Novović u posjeti EUROJUST-u

Delegacija Državnog tužilaštva Crne Gore, na čelu sa vršiteljkom dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Majom Jovanović, boravi u zvaničnoj posjeti Evropskoj jedinici za pravosudnu saradnju (EUROJUST) u Hagu, saopšteno je iz vrhovnog tužilaštva Crne Gore.
Jovanović i Novović u posjeti EUROJUST-u

Foto: Vrhovno tužilaštvo

Posjeta je organizovana na poziv predsjednika EUROJUST-a Ladislava Hamrana.  

“Tokom sastanka sa Hamranom, istaknuto je da je da je riječ o prvoj posjeti EUROJUST-u od strane rukovodilaca Državnog tužilaštva Crne Gore od potpisivanja Sporazuma o saradnji 2016.godine”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je glavni prioritet i istovremeno najveći izazov pred Državnim tužilaštvom Crne Gore borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, u čemu će državnotužilačka organizacija Crne Gore imati punu podršku EUROJUST-a.

Tokom sastanka pohvaljena je dosadašnja saradnja sa EUROJUST-om i istaknuto uvjerenje da će se, na obostrano zadovoljstvo, saradnja nastaviti i u narednom periodu.

“Sastanku sa predsjednikom EUROJUST-a pored v.d. VDT-a Maje Jovanović, prisustvovali su glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, državna tužiteljka za vezu sa EUROJUST-om Jelena Đaletić, načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, sekretarka Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore Maja Raspopović i savjetnik u Specijalnom državnom tužilaštvu Milan Dakić”, zaključuje se u saopštenju.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Skup “Srbija nade”, Vučić: Od sjutra nijesam više predsjednik SNS-a

Petar Božović: Protjerivanje glumaca kojima se ne sviđa režim debelo smrdi na fa...

Četnički vojvoda osumnjičen, brani se sa slobode: Kikoviću izrečena mjera zabran...

Otkazani letovi iz Beograda za Podgoricu i Tivat