KADROVSKE PROMJENE: Uskoro smjena u CB Budva – Terzić umjesto Bubanje?

Narednih dana mogu se očekivati kadrovske promjene u Upravi policije, na nekoliko načelničkih pozicija, kako su i najavili ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i premijer Dritan Abazović. Kako Standard saznaje, jedna od njih je i mjesto načelnika Centra bezbjednosti Budva, gdje se u petak desila mafijaška likvidacija.
KADROVSKE PROMJENE: Uskoro smjena u CB Budva – Terzić umjesto Bubanje?

Spekuliše se da će aktuelni načlenik CB Budva Zoran Bubanja biti smijenjen, a da će na njegovo mjesto doći Nikola Terzić, dugogodišnji inspektor Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Načelnik Centra bezbjednosti Budva Zoran Bubanja, prema saznanjima Standarda, je pašenog predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića.

PAŠENOG BATA CAREVIĆA: Zoran Bubanja v.d. načelnika CB Budva

Nikola Terzić koji se pominje kao novi načelnik, javnosti je poznat po tome što je bio uhapšen u aferi „Dokazi”.

Tada se sumnjičio da je, kako je to istraga tvrdila, po nalogu šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Dalibora Medojevića, preuzeo dokaze koji su izuzeti pretresom kuće Veselina Mujovića od službenika Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sima Lukačevića. Takođe, slobode je tada lišen i Medojević.

Nikola Terzić 2018. godine postavljen je za inspektora za strance u Centru bezbjednosti Bar. Bio je neraspoređen od 2016. kada je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv njega i njegovog kolege Dalibora Medojevića zbog nestanka dokaza uzetih prilikom pretresa kuće biznismena Veselina Mujovića, koji je Svetozaru Maroviću navodno uzeo 800 hiljada eura uz obećanje da će mu obezbijediti bolji status u istrazi o milionskim malverzacijama u Budvi. Tužilaštvo je Terzića i Medojevića sumnjičilo za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Terzić je 2021. godine bio i jedan od kandidata za visoku funkciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova, direktora Direktorata u MUP-u.

Adžić: Pojačavamo policijske snage na primorju, doći će i do kadrovskih promjena

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je da će država pokazati da je jača od svakog klana, da će pojačati policijske snage na primorju, ali i da će doći do određenih kadrovskih promjena.

Podsjetimo, u petak veče je u Budvi naočigled brojnih građana i gostiju, ubijen Podgoričanin Milić Minja Šaković.

FOTO: Evo kako izgleda ubica Minje Šakovića

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Rika

Cudo da je Brdjanin ovo pustio, s obzirim da ga je Nikola hapsio. Terzic je castni cojek, a Brdjanin trevmba da ide u politicare,jer za policiju nema casti trunke,a ni hrabrosti.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Radović pozvao Carevića da obojica podnesu ostavke i resetuju vlast u Budvi

Haos u TO Budva: Direktorica tvrdi da su mijenjali brave, ukrali dokumentaciju, tjerali je da potpiše nelegitimnne odluke…

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO: Vučićeva supruga “ukrala šou” na inauguraciji predsjednika Srbije

Temeljna prevara oko „temeljnog ugovora“

POLICIJA OBEZBJEĐUJE 22 LIČNOSTI: Kovač odbio zaštitu, Bečiću i bivšim ministrima ukinuta, u toku procedura oko Zdravka Krivokapića

Doktorica Đuranović prijavila prijetnje pištoljem u IJZ