Izvor: antena m

Katnić odgovorio Radunoviću: Nema sile koja će me zaplašiti!

Reagujući na izjavu poslanika i potpredsjednika DF Slavena Radunovića bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić poručuje kako bi poslaniku i potpredsjedniku DF 'da je sreće i da je na snazi stari crnogorski moral ime bi bilo – Muč'! Objašnjava i zašto:
Katnić odgovorio Radunoviću: Nema sile koja će me zaplašiti!
  • Zato što je g. Radunović izdao Crnu Goru, u kojoj je ostvario sve što je želio, uključujući i poslanički staus. G. Radunović, međutim, nije izdao samo Crnu Goru, nego i rusku i srpsku duboku državu od kojih su on i družina uzeli novac za političku borbu, pa umjesto da ga za to iskoristi, taj je novac stavio u svoj i džep svoje porodice.”

Katnić u izjavi za Antenu M podsjeća da se sve to što navodi nalazi u optužnici koja je potvrđena i po kojoj se vodi postupak pred Višim sudom, već više godina, pa dodaje:

Nije palo na pamet g. Radunoviću da upozori sud da brže rješava taj predmet za pranje novca. Ne bih da ironišem, samo napominjem da je Radunović kao izvor novca naveo sinovog ujaka, svoga šuru, valjda stoga što je Aleksandar Vulin već bio iskoristio tetku iz Kanade kao izvor.”

Bivši glavni specijalni tužilac kaže da se ovim ne bi bavio da Radunović nije, po ko zna koji put, “zloupotrijebio do bestijalnosti svoj položaj poslanika u Skupštini CG” i podsjeća da je to je činio i prilikom donošenja Zakona o radu, u gostovanjima na Javnom servisu… Katnić se osvrnuo i na konkretne optužbe što ih je Radunović izrekao na njegov račun:

Što se tiče navodnog držanja predmeta u škafovima i sličnih podmetanja koje Radunović redovno plasira, dovoljno bi bilo da ohrabvri novog GST da provjeri da li je neko od zaposlenih u SDT počinio neko krivično djelo, umjesto što mu određuje koga će da uhapsi i da mu za to obečava punu podršku DF.”

Milivoje Katnić kaže da je SDT uveliko radilo na svim predmetima u kojima mu se spočitava neaktivnost.

Predmet protiv kriminalne grupe, đe se pominje i gospođa Medenica, pokrenuo sam ja kao glavni SDT i koordinirao, uspostavio međunarodnu saradnju i tražio dokaze i podatke. Predmet je bio aktivan i lako je provjeriti govorim li istinu. Ljubazno Vas molim da to učinite, i da vidite kada su i u koje vrijeme preduzimane pojedine istražne radnje. Postupajući tužilac isti je i sada.

Predmet protiv Jovanića takođe je pokrenulo SDT dok sam mu ja bio na čelu i najmanje dvije godine sprovođene su izviđajne radnje i prikupljani dokazi. Ponavljam, sve je lako provjerljivo i predlažem da to učinite. Provjerite kada su preduzimane istražne radnje i prikupljeni pojedini dokazi na osnovu kojih je donešena naredba o sprovođenju istrage. I ovaj predmet vodi isti postupajući tužilac, koji je vrlo uspješno i detaljno dvije godine radio na tom slučaju. O tome smo obavještavali javnost.”

Milivoje Katnić dotakao se i predmeta u kojem su mediji, pozivajući se na izvještaj EUROPOL-a, targetirali i Petra Lazovića za veze sa kriminalnim grupama.

Predmet u vezi Petra Lazovića takođe je detaljno sproveden. O tome su obaviješteni međunarodnmi partneri, prije svih EUROPOL.”

Katnić konstatuje da je “jedina istina, a prvi put se pojavljuje u Radunovićevim izjavama, jeste da je g Novović hrabar čovjek i da je u pokretanju određenih postupaka hrabriji od mene.”

Ja bih još prikupljao dokaza u tim slučajevima. Ali, to je stvar procjene.”

Bivši glavni specijalni tužilac na kraju ističe kako u njegovim postupanjima “nema selektivnosti ni u ovim slučajevima. Isti je odnos bio prema Radunovićevim kolegama i ostalima. Više od godinu ispitivano je pranje novca. Tek kad je došao terorizam i kad su prikupljene stotine dokaza pokrenut je postupak.”

Ukazujem i g Radunoviću i svima, da nema te sile koja me može zaplašiti, niti zatvora koji mogu zaključati mene i pravdu.” – poručuje Katnić u izjavi.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Katnić: Lazović kolateralna šteta, Abazović doveo u opasnost moj i život moje porodice

Katnić: Utvrđuje se da li je samoubistvo Bulatovića povezano sa slučajem prisluškivanja

Duel Ćalović Marković i Katnića oko Đukanovićevih Trastova i borbe protiv kriminala

RADUNOVIĆ: “Polažemo velike nade u Novovića, ima podršku DF-a”

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Omer Bajraktari novi predsjednik Opštine Ulcinj

(FOTO) KARLEUŠA U MINIJATURNOJ KOMBINACIJI: “Topiš beton koliko si vrela”

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV “ZAPAD BANKE”: Falsifikovanom izjavom zatvorili kredit firme ,,Ofimmo“ od 1.500.000 eura

Bila sam pred odustajanjem, jer me “million” puta slagao, nisam, danas je oženjen, čeka bebu: Zašto je narkomanija bolest cijele porodice?