Izvor: Nova S

Ko je pustio informaciju da je Zvicer ubijen: Kriju se dva scenarija

Informacija da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer ubijen u Panami 30. septembra raširila se u srpskim medijima, dok u panamskim još uvijek nije bilo čak ni vijesti o pucnjavi. I dok je i dalje prava misterija šta se desilo i da li je zaista Zvicer u Panami, sumnja se da je vijest o smrti ozloglašenog vođe kavčana pustio upravo škaljarski klan.
Ko je pustio informaciju da je Zvicer ubijen: Kriju se dva scenarija

Prava je enigma šta se desilo u Panami, a prema trenutnim informacijama, vođa kavčana Zvicer je živ i njegov opis ne odgovara ranjenim muškarcima iz vatrenog obračuna, koji se dogodio prošle nedjelje u Južnoj Americi. Misterija je odakle je uopšte potekla informacija, a izvjesno je da se ona munjevitom brzinom širila i to, mahom, po društvenim mrežama, odnosno nalozima koji su bliski škaljarskog klanu.

Naime, prvobitna vijest o likvidaciji Zvicera pronijela se na društvenoj mreži Tiktok i to na profilima koji se bave dešavanjima u crnogorskom podzemlju. Nedugo zatim, rođaci Balše Đuranovića, navodnog kuma ubijenog vođe škaljaraca Jovana Vukotića, objavljivali su snimke slavlja poslije vijesti o ubistvu vođe kavčana.

Jedan od Đuranovića je prvo napisao: „Slavimo, slavimo ovaj divan dan!“

Potom je objavio isječak iz medija o ubistvu Zvicera uz komentar: „Šta su ti profesionalne ubice, i kuću mu znaju!“

Izvjesno je da su škaljarci nedavno pretrpjeli žestok udarac ubistvom vođe grupe Jovana Vukotića, pa se postavlja pitanje da li su možda upravo oni pustili vijest o tome da je ubijen Zvicer, i to kako bi suparničkoj grupi pokazali da su i dalje u igri.

Sa druge strane, ne isključuje se ni mogućnost da je informaciju o ubistvu kavčana plasirao kavački klan i to kako bi zavarali trag o tome gdje se stvarno krije Zvicer.

Radoje Zvicer mjesecima se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Čak ni Zvicerova porodica, odnosno ćerke i supruga, nisu se oglašavale o navodnoj likvidaciji, niti su demantovale navode.

Štaviše, objavljivale su misteriozne slike i snimke i na taj način dodatno produbile pitanje o tome šta se dogodilo u Panami i da li je vođa kavčana zaista tamo.

„Majkica“, napisala je Vanja na snimku gdje su nasmijane dok je majka Tamara grli i ljubi u obraz.

Takođe, u vrijeme kada je vijest tek isplivala u javnost, Iva Zvicer je ubrzo nakon toga objavila video snimak kako se vozi u autu, dok u pozadini ide muzika.

Dva napada u Panami

I dok se još uvijek sumnjalo da je Zvicer ubijen, panamske vijesti su obavijestile javnost o dva napada koja su se dogodila.

Najprije su objavili da je ubijen muškarac od 40-45 godina dok je sjedio u bijelom automobilu. Navodno, muškarac je imao nadimak „Jai“ i ubijen je u sačekuši.

U drugom slučaju, dva muškarca su upucana dok su bili u taksiju, a za jednog od njih se sumnjalo da je bio Radoje Zvicer.

„Na muškarce je pucano dok su se vozili taksijem i to u jednoj od glavnih ulica. Na ulici je bilo mnogo očevidaca. Ranjeni muškarci prebačeni su u bolnicu „Sveti Migel Arhanđel“. Jedan od povređenih je prikazao sliku moždane smrti, dok je stanje drugog upucanog nepoznato“, naveli su panamski mediji.

Incident se dogodio u gotovo identično vrijeme kada je navodno ubijen i Zvicer.

Južna Amerika je već godinama unazad poznata kao utočište za bjegunce sa ovih prostora, a da je Radoje Zvicer jedan od njih spekulisalo se i ranije u prošlosti. Upravo Panama je često bilo dovođena u vezu sa bjeguncima sa područja Srbije i Crne Gore.

Između ostalog, sumnjalo se i da se Darko Šarić, prije predaje srpskim vlastima 2014. godine, krio baš u Panami.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Tamari Zvicer blokirana isplata skoro 133.500 eura zbog fingiranja prodaje stana

Objavljene prve fotografije ubistva u Panami; Crnogorska policija nema potvrdu Interpola da je ubijen Radoje Zvicer

Kako su Zvicer i Vujotić planirali ubistvo Vukotića

Panamski istražitelji provjeravaju da li je u antentatu ubijen Radoje Zvicer, UP čeka zvanični odgovor

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U kamionu nađene cigarete koje nijesu bile na spisku za spaljivanje

Zeković: Abazović da razmotri dalje angažovanje Jelene Maraš na poziciji sekretarke Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Ko je pustio informaciju da je Zvicer ubijen: Kriju se dva scenarija

Ivanović: Nijesam hapšen niti privođen, nemam veze sa švercovanjem cigareta