Likvidacija bez mučenja kao utjeha

U ispovijesti, koju su prekidale suze usljed prisjećanja na posljednji dan koji je provela sa sinom i događaje koji su uslijedili nakon toga, majka Adisa Spahića kog su prije dvije godine ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka prisjeća se da su od nadležnog tužioca prilikom zvaničnog obavještenja o Spahićevom ubistvu, kao utjehu, dobili tvrdnju da im sin prije ubistva nije mučen.
Likvidacija bez mučenja kao utjeha

Za smrt Adisa Spahića, čije tijelo nije pronađeno ni nakon dvije godine, porodica je saznala iz medija 17.08.2021.godine, pola sata prije ponoći. Tek sjutradan dobili su poziv na razgovor iz policije kada su i zvanično obaviješteni da je Adis Spahić ubijen od strane Veljka Belivuka, Marka Miljkovića.

Spahićeva majka u razgovoru za podcast TRAG tvrdi niko od advokata ne želi da preuzme njihov slučaj.

„ Kažite mi da Vam kažem“ -odgovorila je Mirsada Spahić na pitanje zbog čega je to tako i dodala da smatra da tu “nešto nije kako treba“.

Spahićeva je ogorčena na nadležne državne organe jer smatra da malo rade na rasvjetljavanju slučaja i pronalasku tijela njenog sina Adisa i njegovog šure Damira Hodžića.

Njihova tijela, po onome što piše u spisima predmeta, pripadnici Belivukove kriminalne grupe zakopali su na nepoznatoj lokaciji i istovremeno iz kuće u kojoj je ubistvo organizovano, u mjestu Stanjevića rupa, kod Spuža, uklonili tragove krvi oštećenih tako što su prali zidove i mijenjali podove.

„Mislim da smo zaslužili malo više, malo više, samo da nađu… da mi daju neki čvrsti dokaz da je moj sin mrtav. Ja sam pitala hoće li nam dozvoliti da mi idemo u Stanjevića rupu, da ga tražimo, ali su nam rekli da ne smijemo, jer je to zakonom zabranjeno. Ja neću protiv zakona, ali isto tako želim d a se oni potrude, da nam pomognu“ – poručuje Spahić.

Spahićeva majka poslednji put je sa postupajućim tužiocem Sašom Čađenovićem razgovarala 25.maja ove godine. Tokom tog razgovora, kako kaže, obaviještena je da tužilaštvo ima još nekih dokaza, koji će joj biti saopšteni sljedeći put. Do tog sljedećeg puta ni do danas nije došlo.

U međuvremenu je Mirsada Spahić stupila u kontakt sa novim Glavnim specijalnim tužiocem Novovićem sa kojim se takođe srela.

„Ja sam ga u momentu pitala – postoji liikakva šansa da je moj sin živ? – kaže on „Ne, gospođo nemojte se nadati“.

Ni Novović nakon tog susreta više nije imao vremena za majku ubijenog Spahića. Kako tvrdi u ekskluzivnoj ispovijesti za podcast TRAG nadležni državni organi nisu joj ponudili ni jedan čvrst dokaz da je njen sin zaista ubijen.

Ona ističe da Adis nikada nije hapšen niti je osuđivan za neko krivično djelo, te da je imao oružani list zbog čega se pita da li bi njenom sinu uopšte mogao biti izdat oružani list da je imao neki krivični dosije.

Na pitanje zbog čega bi on uopšte bio meta Belivukove kriminalne grupe, ako nije ima nikakve veze sa njima Spahićeva majka odgovara da je prema informacijama do kojih je došla meta u stvari bio Adisov šura Damir Hodžić. Upravo je Hodžić na dan ubistva pozvao Spahića da ga preveze iz Bara do Podgorice.

Zbog čega se tog dana njen sin odlučio da vozi Hodžića i za Mirsadu je nepoznanica. Samo zna da je njen sin pošao na Hodžićev poziv uz obećanje da će se vratiti poslije podne.

Majka ubijenog Spahića i dvije godina nakon ubistva njenog sina ipak se nada da će njegovo tijelo biti pronađeno.

„Ja ću svim silama dok sam živa samo da tražim, ja moram tražiti, ja ne mogu da se smirim. Ima međunarodnih organizacija, obratiću se ja i njima, ali u podsvjesti se opet nadam da će naši, policija, tužilaštvo, država, da će se potruditi oko toga…“

Mirsada Spahić se nada da će i njena ispovijest u podcastu TRAG biti neka vrsta podstreka za nadležne institucije da pronađu tijelo njenog sina.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Odreknite se šećera na sedam dana, ovo će se desiti vašem tijelu

Sada nije vrijeme da se okonča projekat ekonomskog državljanstva

ODRŽANE TRI PANEL DISKUSIJE U KUSLEVOVOJ KUĆI: Danas ne živimo više u društvima, već u kulturama

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Želim da budem Bemax

Načini na koje roditelji stvaraju anksioznost kod djece, a da toga nisu svjesni

Schiapparelli revija o kojoj bruji svijet

ZAOBILAŽENJE BRISELA: Abazović planira da dodijeli još par stotina državljanstava jer su „zahtjevi u proceduri“