Izvor: M portal

M PORTAL – Škaljarci preko „SKY ECC“ javljali generalnom sekretaru Vlade aktivnosti Kavčana: Reci Božu da su svi kod Zvicera, neka reče Abazoviću..

Da se bivši Generalni sekretar Vlade Crne Gore Božo Milonjić i tadašnji potpredsjednik Vlade, a sadašnji premijer Dritan Abazović ne pominju samo jednom i slučajno u prepiskama koje putem „SKY ECC“ vode vođe i pripadnici organizovane kriminalne grupe „Škaljari“, potvrđuje i prepiska koju danas ekskluzivno objavljuje M portal, kao nastavak ranije objavljenog materijala.
M PORTAL – Škaljarci preko „SKY ECC“ javljali generalnom sekretaru Vlade aktivnosti Kavčana: Reci Božu da su svi kod Zvicera, neka reče Abazoviću..

M portal: Analize koje su obavile službe bezbjednosti pokazuju utvrđenu šemu komuniciranja i prenošenja poruka do krajnje adrese

Prema analizama službi bezbjednosti, sadržaj ove komunikacije je prepiska Stefana Mandića Đukića (U „SKY ECC“ registrovanog kao A0J950, pod nadimkom „Barmalos“) i Zorana Perovića (U „SKY ECC“ registrovanog kao bgud0d, pod nadimkom „Katunjanin“).

Iz analize šireg sadržaja se vidi da „Škaljarci“ prosljeđuju informacije koje se odnose na djelovanje njima suprotstavljene organizovane kriminalne grupe „Kavač“. To se obično odvija po šemi u kojoj Stefan Mandić Đukić javlja Zoranu Peroviću da javi Božu Milonjiću, a službe bezbjednosti registruju da te komunikacije često prati naznaka da se sa sadržajem upozna i Dritan Abazović. 

Jedan od primjera takve komunikacije je ona izdvojena 20. januara 2021. godine. U njoj Đukić Mandić zahtijeva od Zorana Perovića da preko Boža Milonića upozna Abazovića sa podatkom da je kod Radoja Zvicera, jednog od vođa „Kavčana“, u toku slavlje (pretpostavlja se da je riječ o slavlju povodom krsne slave Zvicera, s obzirom na to da pravoslavni vjernici 20. januara obilježavaju Svetog Jovana). Na kraju prepiske, Đukić Mandić Peroviću poručuje da sjutra šalje šlepu za Bar, što jasno ukazuje na to da je šverc veoma „živ“ i u vrijeme Vlade Zdravka Krivokapića.

Tog dana Đukić piše Peroviću:

–         Spavaši

–         Brate

–         Oli pisat Božu brate

–         Reci svi su tamo sa Zvicerom slave slavu

–         Kaži svi su na zgradu Kavača slave slavu sa Zvicera

–         Neka reče Abazoviću

–         To to

–         Hahaha

–         Brate šalji sjutra šlepu za Bar

Šest dana kasnije, 26. januara 2021, Đukić Mandić Peroviću prosljeđuje prepisku između vođe „Škaljaraca“ Jovana Vukotića (u „SKY ECC“ registrovanog kao GP6DYO, pod nadimkom „Kim Jong Un”) i Milovana Dedovića (U „SKY ECC“ registrovanog kao QNZJUD, pod nadimkom „Gambino new“), koja se odnosi na kadrovsku politiku unutar Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore. 

Podsjetimo, M portal je prošle sedmice objavio nekoliko „SKY ECC“ komunikacija koje su izolovale službe bezbjednosti, a u kojima se pominju imena Milonjića i Abazovića. Nakon što je Specijalno državno tužilaštvo, pod očiglednim pritiskom premijera Abazovića, pokušalo da zaštiti Milonjića i da demantuje da u „SKY ECC“ postoje komunikacije sa njim, M portal je objavio i direktnu komunikaciju Milonića („Iguman Stefan“) sa pripadnikom OKG „Škaljari“ Zoranom Perovićem („Katunjanin“).

M portal će nastaviti sa objavljivanjem najzanimljivijih djelova iz „SKY ECC“ koje su izolovale službe bezbjednosti.  

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

M PORTAL: „Škaljarci“ nabavili kriptovane telefone za Abazovića, u grupi i Jovica Vukotić?

TRAŽE SE DODATNA POJAŠNJENJA: Evropski sudovi odlažu presude zbog dokaza iz “SKY” aplikacije

Milonjić pod pseudonimom „Iguman Stefan“ komunicirao sa „škaljarcima“

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanović na konferenciji za novinare o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora

MITRIĆ ZA STANDARD: Odluka o raspuštanju Skuštine je legalna, zakonita i ustavna

(UŽIVO) Đukanović: Zadnja ura da završavamo ovaj cirkus državne politike; Mandić: Vi gospodine Đukanoviću najveći ste problem Crne Gore, predugo ste na vlasti

Belivuk sumnjao da Džoni sa Vračara hoće da ga ubije: “Zvicer je sve ispeglao”