MEDENICA U ISTRAŽNOM ZATVORU: Tretman kao i prema svakom osumnjičenom licu, u prostoriji sa stranom državljankom i u civilu…

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica smještena je u Istražni zatvor u Spužu, a njen advokat Zdrako Begović za Standard kaže da je tretman prema njoj isti kao i za svako drugo osumnjičeno lice.
MEDENICA U ISTRAŽNOM ZATVORU: Tretman kao i prema svakom osumnjičenom licu, u prostoriji sa stranom državljankom  i u civilu…

Sprovođenje Vesne Medenice

Prema informacijama Standarda Medenica je smještena u prostoriji sa jednom stranom državljankom.

“Smještena je u jednu od prostorija Istražnog zatvora. Nijesam bio kod nje, to namjeravam sjutra da uradim i imaće pravo na posjetu advokata i dva puta mjesečno posjetu rodbine koju ona odabere”, rekao je Beogović.

On je dodao da je bivša predjednica Vrhovnog suda teško podnijela posljednje događaje.

“Ovakav obrt sudbine ne može nikog ostaviti mirnog, a i same suicidne namjere pokazuju u kakvom je stanju. U zatvorskoj jedinici će je obilaziti ljekari i imaće tretman kao i svi drugi. Procjena je zatvorskog psihologa da li će biti sama ili sa još nekim u prstoriji. Ona je sada, kao osumnjičena u civilnom a ne u zatvorskom odijelu kao neko za koga važi pretpostavka nevinosti”, rekao je Begović.

Specijalna državna tužiteljka Nataša Bošković medenicu sumnjiči je da je kao član kriminalne organizacije, koju je formirao njen sin Miloš Medenica, počinila krivično djelo protivzakoniti uticaj.

Njoj je 20. aprila određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je, kao pripadnik kriminalne organizacije na čijem čelu se nalazi njen sin Miloš Medenica, vršila nezakonit uticaj na donošenje odluka u sudskim postupcima revizija.

Medenica je uhapšena 17. aprila oko 22.20 časova na podgoričkom aerodromu, dok je pokušavala da se ukrca na let za Beograd.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Medenica nije pozivan u policiju i Tužilaštvo, napustio Crnu Goru nakon hapšenja Lalovića

Vesnu Medenicu sumnjiče da je za 590.000 eura uticala na ishod pojedinih sudskih odluka

Begović: Od rezultata pregleda i snimanja zavisi kada će Medenica biti prebačena u zatvor

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Zeković: Očekujemo da se Knežević privremeno udalji iz službe

SNP: Knežević na meti, ”patriotski aktivisti” da uspore malo i ne kvalifikuju odmah krivično djelo

Milatović: Marović se povukla iz prethodne, znala da će više uraditi u DPS-manjinskoj Vladi – Marović: Uradićemo velike stvari

Lavrov: Rusija ne traži predaju Zelenskog, naš cilj ne uključuje promjenu režima u Ukrajini