Osumnjičeni za saradnju sa ruskom tajnom službom: Priveden i dugogodišnji diplomata MVP-a, spisak špijuna dostavile službe SAD-a

U međunarodnoj policijskoj akciji kojom je rukovodila služba ANB-a danas je u Podgorici uhapšeno više osoba koje se dovode u vezi sa špijunažom za potrebe Rusije. Spisak osoba koje su špijunirale navodno su dostavile američke službe.
Osumnjičeni za saradnju sa ruskom tajnom službom: Priveden i dugogodišnji diplomata MVP-a, spisak špijuna dostavile službe SAD-a

ilustracija

Kako nezvanično saznaje Standard među privedenima je i penzionisani službenik Ministarstva vanjski poslova koji je navodno godinama radio za ruske tajne službe.

Prema sazanjima Standarda svi uhapšeni su na neki način sarađivali sa ruskim službama. Takođe među privedenima pored dva crnogorska držaljanina ima i šest ruskih diplomata, kao i više ruskih državljana koji godinama žive u Crnoj Gori i imaju privremni boravak u našoj zemlji.

Hapšenje su po nalogu SDT izveli pripadnici Sektora za brobu protiv kriminala, dok iza cijele akcije stoje američke službe koje su i pokrenule istragu.

Simptomatično je da je hapšenje uslijedilo nakon povrataka premijera u tehničkoj Vladi Dritana Abazovića iz SAD-a. Naime, novinar i dopisnik Al Jazeere Ivica Puljić nagovestio je da će amerikanci sigurno dostaviti Abazoviću spisak špijuna koji rade za Srbiju i Rusiju.

“Ukoliko Abazović bude insistirao na formiranju Vlade sa Demokratskim frontom, moguće su sankcije Zapada. SAD apsolutno ne podržavaju tu varijantu, apsolutno ne podržavaju DF i Abazovića. Amerikanci su pragmatični, oni će pokušati izvući što se može izvući. Siguran sam da će mu dati popis, i to je informacija za koju znam da nije objavljivana, popis špijuna koji rade u obavještajnoj službi Crne Gore, koji rade za Srbiju i Rusiju. Ako ih se on odrekne, možda će onda nešto uraditi. Ako ih se ne odrekne, onda nema ništa od njega. Neće imati nikakve potpore američke apsolutno”, ističe Puljić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STANDARD SAZNAJE: Na provjeru 60 diploma službenika MUP-a i Uprave policije

Konjević: Abazović i Milošević imali kontakte sa registrovanim članovima jedne organizovane kriminalne grupe

Villamonte- novo rezidencijalno naselje u zelenoj oazi doline rijeke Zete

AFERA ,,UNIŠTAVANJE CIGARETA“: Od 5.400 paketa spaljeno tek nešto više od 700?!