Milošu Medenici određen pritvor do 30 dana

Milošu Medenici određen je pritvor do 30 dana od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici koji je prihvatio predlog Specijalnog tužilaštva da se Medenici odredi pritvor zbog osnovane sumnje da je organizovao kriminalnu organizaciju radi šverca droge i cigareta, ali i nezakonitog uticaja na sudske ishode u pojedinim predmetima radi novčane koristi.
Milošu Medenici određen pritvor do 30 dana

Njemu je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike.

Sinu bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice je u srijedu nakon saslušanja pred tužiteljkom Natašom Bošković određeno zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na saučesnike i svjedoke.

Branilac Medenice, advokat Stefan Jovanović, je saopštio da je postupak protiv njegovog klijenta označen tajnim zbog čega nije mogao iznositi više detalja vezano za ovaj slučaj.

Advokat Jovanović je naveo da se Medenica predao crnogorskim istražiteljima nakon što je u Beogradu okončao liječenje od bolesti zavisnosti.

Medenica je uhapšen u srijedu ujutro nakon što je avionom iz Beograda u 10.35 sati doputovao na aerodrom u Golubovcima gdje su ga sačekali policajci koji su ga sproveli do prostorija Specijalnog policijskog odjeljenja.

Za Medenicom je krajem aprila raspisana lokalna potraga, a potom i nacionalna potjernica pošto je bio nedostupan crnogorskim istražnim organima radi saslušanja na okolnosti stvaranja kriminalne organizacije, čiji je pripadnik, prema stavu SDT-a, i njegova majka Vesna Medenica, bivša predsjednica Vrhovnog suda.

Vesna Medenica je 17. aprila u kasnim večernjim satima spriječena da sa podgoričkog aerodroma otputuje za Beograd. Istog dana uhapšeni su policajac Milorad Medenica, službenica Uprave carina i prihoda Ivana Kovačević, bivši fudbaler Luka Bakoč i Vasilije Petrović, sin vlasnika kompanije „Cijevna komerc“.

Osim njih, na listi osumnjičenih za pripadništvo u kriminalnoj organizaciji Miloša Medenice su i Marko Vučinić, Nikola Raičević, Marko Popović, Bojan Popović, Darko Lalović, Petar Milutinović i Radomir Raičević, kao i firma ,,Kopad kompani“ iz Nikšića.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Miloš Medenica negirao šverc cigareta, droge i uticaj na donošenje sudskih odluka

Vesnu Medenicu sumnjiče da je za 590.000 eura uticala na ishod pojedinih sudskih odluka

Medenica nije pozivan u policiju i Tužilaštvo, napustio Crnu Goru nakon hapšenja Lalovića

Sud danas odlučuje o pritvoru Milošu Medenici

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Temeljni udar na državu

Eksplodirala bomba u Budvi, postavljena pored bankomata

Tuča na autu putu, mladići se pesničili i jurili po promjetnoj saobraćajnici

Podgoričanka uhapšena nakon krađe vozila