Mugoša nije kriv, Viši sud donio oslobađajuću presudu

Bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, koji je bio optužen da je u prodaji gradskog zemljišta kompaniji ''Carine'', oštetio budžet Opštine za više od šest miliona eura, sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Pean, danas je izrekla prvostepenu oslobađajuću presudu.
Mugoša nije kriv, Viši sud donio oslobađajuću presudu

Mugoša je u Viši sud stigao jutros u 9.30 sati, zbog izricanja prvostepene presude.

Viši sud u Podgorici oslobodio je optužbi Mugošu za zloupotrebu službenog položaja u slučaju prodaje gradskog zemljišta kompaniji Carine.

Prema navodima optužnice, Mugoša je kao gradonačelnik iskoristio službeni položaj i bez sprovedenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog-građevinskog zemljišta na kompaniju “Carine”.

Mugoša se optužnicom teretio za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je gradski budžet oštetio za 6,7 miliona eura.

Viši sud danas je donio oslobađajuću presudu u ovom slučaju.

Mugoša je u završnim riječima, po završetku suđenja krajem aprila, istakao da sud može izreći jedino oslobađajuću presudu jer u sudskom postupku tužilaštvo nije dokazalo da je prekršio zakon i nanio štetu Glavnom gradu prilikom prodaje gradskog zemljišta kompaniji Carine.

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević je u završnoj riječi, od suda zatražila da se Mugoša oglasi krivim i osudi po zakonu jer iz dokaza proizilazi da je kao gradonačelnik Glavnog grada prekoračio granice službenog ovlašćenja kada je neposrednom pogodbom kompaniji Carine prenio pravo na zemljište za iznos od 165 eura po metru kvadratnom iako to nije bilo moguće učiniti po tada važećim zakonima.

“Nisam napravio štetu Glavnom gradu, niti sebi ili bilo kom drugom pribavio korist. Nikada nisam postupao nezakonito i nesavjesno. Građanin sam ovog grada, a kao ljekar, direktor KCCG, ministar zdravlja, gradonačelnik i na kraju ambasador u Republici Sloveniji bio sam uvijek i samo posvećen opštem inetresu i savjesnom obavljanju dužnosti kojih sam se prihvatio”, kazao je tada Mugoša.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Mugoša: Poštovao sam zakone, nisam oštetio Glavni grad

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

UHAPŠEN ŠKALJARAC U NJEMAČKOJ! Saradnik ubijenog Jovana Vukotića bio glavni KUVAR KOKAINA

ŽALBA SDT NA SLUČAJ MUGOŠA: Oslobađajuća presuda zasnovana na nevažećoj odluci iz 2002. godine

Nema više bijelih rukavica i umivene retorike: Traže se izbori, poštovanje Ustava i deblokada Ustavnog suda

Sanja Vejnović i Anica Dobra u šestoj deceniji izgledaju SAVRŠENO